menu
GameLab J30: BAXI Manresa-Valencia Basket
GameLab J30: BAXI Manresa-Valencia Basket
GameLab J30: BAXI Manresa-Valencia Basket

GameLab J30: BAXI Manresa-Valencia Basket

El BAXI Manresa rep el sempre difícil Valencia Basket al Nou Congost en un duel d'alçada amb la mirada posada en els play-off.

Dimecres 24 de Abril de 2024 a les 17:44

El BAXI Manresa vol reivindicar-se davant d'un equip top com el Valencia Basket. Els homes de Pedro Martínez, que només han guanyat un dels darrers cinc duels jugats al Nou Congost, volen aconseguir un triomf vital per mantenir la vuitena posició, que dona accés al play-off de la Lliga Endesa. Per fer-ho, haurà de superar un Valencia Basket que no ha perdut cap partit d'ACB des de l'arribada de Xavier Albert a la banqueta taronja, sumant tres victòries en tres partits. Els de la Fonteta són els quarts classificats de la competició amb 19 victòries i 11 derrotes i són un equip format per jugadors amb molt de nivell com Brandon Davies, Chris Jones, Semi Ojeleye o Damien Inglis. Els manresans volen fer servir el factor Congost en els darrers dos partits com a local per assolir l'objectiu de la classificació als play-off.

Qui aporta els punts al Valencia Basket?

Actualment, el Valencia Basket té una mitja de 83,6 punts per partit. L'home amb més anotació de l'equip taronja dirigit per Xavier Albert és el pivot nord-americà Brandon Davies, qui anota 14,5 punts per partit.

Els altres homes que completen el Top 5 d'anotadors del conjunt valencià són Chris Jones (12,7 punts), Semi Ojeleye (12,7 punts), Jared Harper (8,8 punts) i Kassius Robertson (8,6 punts).

El duel: Badio vs Jones

Brancou Badio i Chris Jones són líders i jugadors vitals per als seus equips. El jugador del BAXI Manresa és una peça important per a Pedro Martínez i està firmant grans actuacions mantenint una alta mitja d'anotació de 14,3 punts per duel. Per la seva part, el base nord-americà del Valencia Basket és el segon màxim anotador dels taronges amb 12,7 punts per partit.

Chris Jones és un jugador amb molta generació de joc i això es reflecteix en les seves 3,9 assistències per partit que el col·loquen com a màxim assistent dels valencians, i amb una mitja més alta que Brancou Badio, amb 2,6 assistències.

Una de les estadístiques on els dos jugadors són forts, i estan molt igualats, és en el percentatge d'efectivitat en el tir lliure: Brancou Badio 82,1% / Chris Jones 82,2%.

Finalment, els dos jugadors són el segon home més valorat del seu equip. Brancou Badio valora una mitja de 12,9 crèdits, i Chris Jones en valora 13,9.

Els % de tir

El tir de 3: BAXI Manresa 31,7% / Valencia Basket 37%

El tir de 2: BAXI Manresa 52,3% / Valencia Basket 54,4%

El tir lliure: BAXI Manresa 75,9% / Valencia Basket 73,2%

Els antecedents

BAXI Manresa i Valencia Basket s'han enfrontat un total de 30 vegades al Nou Congost, on els catalans s'han endut la victòria en 14 ocasions i els valencians en 16.

En el darrer duel entre Manresa i València jugat al Bages, els homes de Pedro Martínez es van endur la victòria per sobre dels taronges amb un resultat de 87-82.

Aquesta mateixa temporada, en la visita dels manresans a La Fonteta a la jornada 6, van ser els valencians qui es van endur el triomf en un ajustat partit que es va resoldre 84-79.

Els vells coneguts

Pedro Martínez: Va ser el tècnic del Valencia Basket entre el 2015 i el 2017 i va aconseguir un títol de lliga ACB.

Pierre Oriola: Va jugar al Valencia Basket la temporada 2016-17, i conjuntament amb el Pedro va ser campió de lliga.