El BAXI Manresa cau a València per 89 a 76 per un mal parcial al segon quart

Partit igualat tret del segon període, en què els locals van obrir una escletxa que els del Bages van reduir a 5 punts. Renfroe (12) i Toolson (13) tornen a ser els més anotadors, seguits de Muñoz i Gintvainis (11).

Dissabte 10 de Novembre de 2018 a les 23:20
89 Valencia Basket | van Rossom 13, Doornekamp 3, Labeyrie 4, Thomas 4 i Dubljevic 21; Garcia 3, Abalde 13, Thomas 7, Tobey 9, Vives 5, San Emeterio 7.

76 BAXI Manresa | Renfroe 14, Toolson 13, Tomàs 2 i Lalanne 1; Jou 3, Lundberg 5, Sakho 6, Gintvainis 11, Dragovic 2 i Muñoz 11.

Parcials: 18-20, 32-17, 19-19 i 20-20.

El BAXI Manresa no va poder donar la sorpresa a la Fonteta, on el Valencia Basket es va imposar, fonamenalment gràcies a l’encert del segon període, el pitjor dels visitants. Tot i el forat que van obrir els taronges, el BAXI Manresa no es va rendir en cap moment i va posar-se a 5 punts en el darrer quart. Renfroe va ser el més encertat amb 14 punts, juntament amb Toolson (13). Muñoz i Gintvainis aportaven des de la banqueta 11 punts cadascun.

El de la Font de Sant Lluís podria analitzar-se com un partit igualat si descomptéssim el segon període. Començava el partit igualat, amb Doellman responent des del triple la cistella inicial. Diversos empats amb intercanvi de cistelles, fins que els visitants obrien una petita escletxa de 5 punts, amb un triple de Gintvainis. Responien els de la plana per deixar el 18-20.

Des del minut 10 al 20 van ser els pitjors moments de l’equip del Bages, que perdia el parcial per 32 a 17. Fonamentalment massa punts encaixats, alt encert del Valencia de Ponsarnau que obriria un forat que semblava (i finalment seria) irreparable. Tot i que começnava Muñoz amb un triple, els encerts locals, liderats per Dubljevic, castigaven de valent abans del descans. Toolson retallava amb un 2 més 1.

Després de passar pels vestidors, de nou 10 minuts igualats, amb triples de Doellman i Renfroe. Renfroe s’hi apuntava, i l’encert de Muñoz deixava el Manresa a 13 punts quan la diferència havia arribat a ser de 20. Calia remuntar 13 punts en el darrer període.

Sakho anotava la primera cistella del darrer quart, i dos triples consecutius de Muñoz obligaven a Jaume Ponsarnau a demanar minut. El Manresa era a només 6 punts. Toolson anotaria des del tir lliure per posar l’equip a només 5 punts, però en la recta final Dubljevic i els seus no van donar opció, i van acabar igualant el parcial per mantenir l’avantatge.