menu
El BAXI Manresa conquereix Burgos (74-82): victòria de constància i solidesa
El BAXI Manresa conquereix Burgos (74-82): victòria de constància i solidesa
El BAXI Manresa conquereix Burgos (74-82): victòria de constància i solidesa

El BAXI Manresa conquereix Burgos (74-82): victòria de constància i solidesa

Els de Joan Peñarroya segueixen a la primera part de la taula amb la 5a victòria. Toolson amb 19 punts i Dragovic amb 13 lideren l’equip.

Dissabte 17 de Novembre de 2018 a les 23:26
74 San Pablo Burgos | Fitipaldo 8, Frazier 3, Thompson 17, Cancar 6, Kravtsov 7; Barrera 2, Huskic 14, López 1, Radoncic 6 i Vega 2.

82 BAXI Manresa | Renfroe 10, Toolson 19, Tomàs 6, Dragovic 13, Lalanne 8; Lukovic, Jou, Lundberg 9, Doellman 9, Sakho 8, Muñoz i Gintvainis.

Parcials: 24-21, 15-23; 21-19, 14-19.

Una altra victòria fora de casa per al BAXI Manresa, ara en la primera visita en molts anys al Coliseum de Burgos.Partit molt seriós i sòlid dels del Bages, que aquesta temporada gairebé compten els partits a domicili per victòries. Dragovic es va destapar com a anotador amb 13 punts, i Toolson va exercir d’estilet amb 19. Tranquil·litat i bona gestió en els minuts finals per segellar un altre partit guanyat, que deixa els de vermell setens provisionalment.

El partit començava amb Toolson sent intervingut per una ferida a la cella, però l’americà es refaria en uns minuts. Lundberg el substituïa i anotava els primers punts. En el primer quart els locals van trobar certa avantatge en els darrers minuts, però just a 30 segons del final Toolson reapareixia amb un triple.

En el segon període, inici de dificultats pels dos equips en atac, i posterior triple de Doellmanper empatar. Tornaven a obrir forat els castellans, però els triples de Toolson i Dragovic capgiraven el marcador. Molt bona ratxa de Dragovic al final de la primera part, amb 7 punts que donaven 5 punts de renda.

En el tercer quart bona feina del BAXI Manresa, que va mantenir a ratlla el rival per arribar a un final, si més no, ajustat. Bona combinació d’equip i passada per l’esquena de Toolson perquè Dragovic culminés amb un triple, la millor jugada del partit. Sakho treballava a la pintura per cobrar tirs lliures, i amb un triple al límit de Lundberg s’arribava gairebé al final del període.

En la recta final, la defensa va ser la clau per segellar la victòria a Burgos:només 14 punts encaixats i bona gestió dels darrers moments. Defensa i contraatac inicial de Toolson, que s’hi penjava. També anotava Pere Tomàs amb un triple alliberat. Ja eren 9 punts i calia gestionar temps i resultat, cosa que l’equip va fer a la perfecció.

Joan Peñarroya, a la sala de premsa, deia que “hem fet un partit molt seriós; a la primera part no he quedat content de tot, però tot i haver perdut 10 pilotes hem acabat la primer part per sobre; en la segona part ens han castigat en situacions de rebot defensiu, però crec que l’equip ha estat molt sòlids, bé en la defensa del pick & roll, i ens enduem una victòria d’una pista difícil, d’un pavelló amb un gran ambient”.