Remuntada i derrota amb final molt polèmic (66-67)

Un immens ambient de nou al Congost i un final que va fer enfadar l’afició manresana per les decisions arbitrals. Abans, 32 minuts dolents de l’equip, que amb un gran Sakho (18 punts i 25 valoració) va capgirar el marcador.

Diumenge 7 de Octubre de 2018 a les 15:13
66 BAXI Manresa | Renfroe 12, Toolson 8, Tomàs 8 i Sakho 18; Vene, Jou, Lundberg 6, Lalanne 4, Muñoz 5 i Gintvainis.

67 Divina Seguros Joventut | Laprovittola 16, Ventura, Dawson 6, Morgan 8 i Birgander 13; Dimitrijevic 4, López-Aróstegui 3, Todorovic 3, Bieshaar, Mathias 5 i Parra.

Parcials: 8-12, 15-25, 13-14 i 30-16.

No va poder culminar-se amb victòria la remuntada en el darrer quart del BAXI Manresa, que va acabar perdent per un punt de diferència després d’arribar a perdre per 16 punts. Les darreres decisions arbitrals (una rectificació a un 2 més 1 de Sakho i la darrera falta del pivot congolès) van fer empipar jugadors, tècnics i públic del Nou Congost. Sakho (18 punts i 25 de valoració) va ser el més destacat d’un mal partit del BAXI Manresa, juntament amb Renfroe (12 punts).

El partit començava amb un primer quart de baixa anotació, desencert a dues bandes, i imprecisions. La Penya aconseguia ficar-se per davant en uns primers minuts on només Pere Tomàs va encertar des del triple, en una jornada en què el percentatge quedaria en un pobre 17,9%.

Més anotació però més avantatge per als visitants al segon període. El Manresa no trobava l’encert, i el Divina Joventut anava anotant mica en mica, dirigit per Laprovittola. Al descans, 23-37 i males sensacions del BAXI Manresa, que hauria de millorar molt per competir el partit.

Després del pas per vestidors, tímida millora defensiva, però en atac tampoc cao jugador es trobava còmode. Tres cistelles consecutives de Sakho feien que el jove pivot agafés la batuta de la remuntada, que seguiria en el darrer període.

Va ser en els últims 10 minuts quan el BAXI Manresa va remuntar i fins i tot posar-se per davant a falta de 7 segons per acabar. Un 2 més 1 de Lalanne i un triple d’Álvaro Muñoz donaven 6 punts, i més tard els triples de Pere Tomàs i Renfroe feien que la distància fos només de 6. Un altre triple de Renfroe i una cistella de Sakho precedien una pèrdua de Laprovittola. Pilota per posar-se davant. Aquí va començar la polèmica. Els àrbitres donaven un 2 més 1 a Sakho, i més tard l’anul·laven per assenyalar falta de 2 tirs lliures. En la darrera possessió visitant, falta dubtosa del congolès a Laprovittola, que anotava des dels tirs lliures. Molta polèmica a la graderia i a la pista, però al final derrota del BAXI Manresa.

Joan Peñarroya, en la roda de premsa, apuntava que «durant 32 o 33 minuts han estat superiors a nosaltres; hem jugat 3 quarts molt dolents en tots els aspectes; el nostre enorme desencert ens frustra i ens fa perdre concentració; és evident que hem de millorar en el joc defensiu; l’equip mostra cor gràcies a un Nou Congost espectacular; sense jugar gaire millor tenim la opció real de guanyar el partit; tenim el partit mig guanyat, i per una sèrie de decisions que costen molt d’entendre, perdem».