Un BAXI Manresa combatiu topa amb Wiltjer al 3r quart

Els del Bages dominen la primera meitat fins que la inspiració de l’ala-pivot americà decanta el partit. Toolson lidera el Manresa amb 21 punts.

Dissabte 20 de Octubre de 2018 a les 22:59
87 BAXI Manresa | Renfroe 16, Toolson 21, Tomàs 12, Vene 8 i Sakho 5; Jou, Lundberg 6, Del Águila 1, Lalanne 16, Muñoz, Gintvainis 2, Dragovic.

96 Unicaja | Roberts 13, Salin 15, Díez 2, Wiltjer 24 i Shermadini 4; Okouo, Fernández 10, Milosavljevic, Waczynski 11, Lessort 15, Suárez 2.

Parcials: 22-16, 20-19, 17-36 i 28-25.

El BAXI Manresa va lluitar i va dominar la meitat del partit, fins que va topar amb la inspiració del dorsal 33 visitant. En el tercer període la defensa local no va saber com respondre a la inspiració de Wiltjer, i el partit se’l va endur l’Unicaja, dominador des d’aquell moment. Per part dels vermells, Toolson va liderar l’estadística, amb 21 punts, mentre que Renfroe i Lalanne en van fer 16.

El partit començava amb un parcial de 0-5 que ràpidament capgiraria el Manresa, amb cistelles dels 5 integrants inicials i Toolson capgirant el macador. Debutava ja en el primer temps Dragovic, i 2 cistelles de Lundberg sortint de la banqueta posaven 10 punts i obligaven els visitants a aturar el partit.

En el segon quart, control del BAXI Manresa que augmentava la renda mínimament per anar al descans amb 7 punts de marge. S’acostava l’Unicaja però respondrien des del triple Vene i Toolson, amb 3 cistelles gairebé consecutives per mantenir l’avantatge abans d’anar als vestidors.

En sortir a la pista després del descans anotava Wiltjer 5 punts consecutius per posar la por al cos, i no pararia fins a aconseguir un bon coixí per a l’Unicaja. El BAXI Manresa no ha estat capaç de parar-lo i els malaguenys s’han escapat a 10 punts. Reaccionava amb un triple i bons minuts de Pere Tomàs el Manresa, però al minut 30 la diferència era de 12 punts.

En el darrer quart, un bregador BAXI Manresa ha posat voluntat, però l’Unicaja de Luis Casimiro ha estat capaç de controlar el partit fins al minut 40. Els triples de Toolson també en el darrer quart no van servir per arribar a posar por al rival, que s’enduia la victòria entre un públic de nou molt empipat amb els àrbitres.

Joan Peñarroya, a la roda de premsa, deia que «ha estat un partit amb 2 parts diferenciades: una els dos primers quarts en els que aconseguim jugar al ritme que volíem, tot i tenir errades que Unicaja no es trobés cómode en el seu joc de camp obert; nosaltres hem trobat força fluidesa, i no molts problemes per anotar; sortint del vestidor ens trobem amb la inspiració enorme de Wiltjer, que és evident que ha tingut moments estel·lars, però amb 36 punts encaixats en un període no podem tenir opcions, i aquí se’ns ha acabat el partit; són un equip amb confiança i en un gran moment de forma».