Derrota injusta i cruel d'un BAXI Manresa que domina el partit a Saragossa

Els del Bages van anar per davant gairebé tot el partit, però un darrer quart amb menys clarividència en atac i polèmica arbitral acaba amb victòria dels locals. Ferrari es lesiona, i Sakho és el més destacat amb 16 punts, igual que Magarity.

Dissabte 23 de Novembre de 2019 a les 23:29

Derrota dura a Saragossa, on en el darrer quart el BAXI Manresa va veure com la bona feina que havia estat fent durant tot el partit s'esvaïa. Poca inspiració ofensiva per tancar el partit, Nelson castigat amb 2 antiesportives i la conseqüent eliminació, i un tram final marcat per les faltes acaba amb una cruel derrota. Jordan Sakho va estar inspirat, amb 16 punts i 23 crèdits de valoració. Magarity anotava també 16 punts.

El partit començava tal com transcorreria en gran part: amb un BAXI Manresa molt sòlid al darrere, amb una defensa que no donava res fàcil al Saragossa. El marcador seria igualat al final del primer quart, en què dos triples de Magarity es sortien de dins però Sakho trobava molt encert.

En el segon període, domini dels del Bages. Tot i així, un inici amb un contraatac dels aragonesos feia que Pedro Martínez parés el partit. Llavors començava un parcial de 0-8 amb Vaulet i Magarity anotant. Nelson feia un triple , i Jou també per ampliar una diferència que se n'anava als 14 després de 5 punts seguits de Toolson i una cistella de Magarity.

La segona meitat començava amb Benzing retallant pels locals amb 2 triples, i Sakho que responia a la pintura en una badada de la defensa local. Magarity tornava a anotar, i llavors arribaven uns grans minuts de Dani Pérez en la direcció. Nelson veia com li assenyalaven la primera de les 2 antiesportives que l'eliminarien del partit. Kravish entrava en joc tot i que li costave, i s'entrava amb 10 punts d'avantatge al darrer tram.

En l'últim període, mal parcial d'un BAXI Manresa que no trobava inspiració en atac, tret d'un bon inici de Mitrovic i un Toolson assistent. Un triple de Magarity pel 73-78 donava un respir, però llavors tot va anar en contra del BAXI Manresa: faltes en contra, cap a favor en els darrers minuts, i poca clarividència en atac. Una pèrdua en un servei de banda feia perdre les darreres esperances. Derrota cruel, injusta, i amb certa polèmica arbitral en les darreres decisions.

Pedro Martínez deia a la roda de premsa posterior al partit que "hem jugat bé durant molts minuts, però hem tingut la desgràcia de les dues antiesportives a Nelson i la lesió de Ferrari; al final estàvem molt limitats físicament, ens ha faltat físic i hem perdut rebots, mentre que en atac no trobàvem els referents; hem jugat per no haver de tenir un final igualat, però no hem arribat bé".