Un combatiu BAXI Manresa li dóna un ensurt al Barça

Els manresans van caure contra el totpoderós Barça (75-84) en un partit molt lluitat i on no se li va perdre la cara fins als últims minuts. Dulkys amb 19 punts i Toolson amb 16 van ser els referents en atac del conjunt del Bages.

Diumenge 8 de Desembre de 2019 a les 21:03

Al BAXI Manresa li va sobrar mig període per donar la sorpresa davant el colíder de la lliga. Després de remar a contracorrent durant gran part del partit, el no llençar la tovallola donava els seus fruits i, quan faltaven 5 minuts, capgiraven un marcador que van tenir en contra des dels primers compassos de joc. El cansament passaria factura als de Pedro Martínez a las acaballes i el Barça ho aprotifava per imposar-se.

El partit arrencava amb un encertat BAXI Manresa manant durant el primer tram de joc. Dulkys anotava dos triples que eren contrarestats pels visitants, que igualaven el partit des del tir lliure (9 en aquest quart). Els blaugranes (grocs ahir) aconseguien fer-se amb la iniciativa gràcies a jugades individuals. Tot i anar per darrere, els manresans seguien el fil dels culers amb un inspirat Ryan Toolson, que encadenava 8 punts per deixar els seus 3 a sota al finalitzar el primer parcial.

Un llançament exterior de Magarity empatava novament el matx. La igualada seria un miratge, ja que el Barça aprofitaria el seu poderós joc interior per escapar-se i aconseguir una renda màxima de 12 punts. Els esforços del conjunt manresà per rebaixar la diferència donaven resultat, i els triples de Dulkys i Toolson permetien als locals marxar a vestuaris amb un desavantatge de 4 punts.

Les bones sensacions amb què havia arribat al descans el BAXI Manresa continuaven al tercer període i tornaven a posar les taules al marcador sota la direcció magistral de Dani Pérez i els punts de Dulkys i Toolson. El joc coral i combinatiu dels locals no eren suficients per capgirar el marcador, ja que es topaven amb un Tomic immens a la zona vermella (13 punts en aquest parcial).

El partit entrava en el seu període decisiu amb el BAXI Manresa 4 punts a sota. Dos triples consecutius, un de Jou i un altre de Toolson igualaven el lluminós. Els manresans es posaven per davant al marcador (no ho feien des del 5-4) gràcies a una esmaixada espectacular de Vaulet, que acabava amb un tir addicional anotat. Amb el resultat en contra arribava la reacció, que a la postre seria definitiva, del conjunt de Pesic. Els bons minuts de Mirotic (9 punts en l’últim parcial) trencaven de nou l’enfrontament i, aprofitant el cansament local, obrien escletxa al marcador. Els culers administrarien aquesta diferència que acabaria sent definitiva per derrotar un conjunt manresà que no ha tirat la tovallola en cap moment.