El BAXI Manresa lluita fins als últims minuts davant el València Basket

Els homes de Jaume Ponsarnau van estar més encertats en el tram final, en què van aprofitar la baixada ofensiva local.

Diumenge 27 de Setembre de 2020 a les 22:29

74 BAXI Manresa I Dani Pérez 3, Jou 10, Joesaar 7, Báez 19 i Sajus; Hinrichs 2, Rafa Martínez, Tabu 5, Vaulet 12, Eatherton 14 i Sima 2

82 València Basket I Vives 5, Sastre 11, Kalinic 11, Williams 4 i Dubljevic 17; Prepelic 6, Pradilla, Labeyrie 2, Tobey 7, San Emeterio 12 i Hermannsson 7

Parcials: 23-29, 17-19, 22-13, 12-21

El BAXI Manresa tampoc va poder assolir la victòria en el segon partit en quatre dies al Nou Congost, aquest cop davant un rival d'Eurolliga, un València Basket que va estar més encertat en el tram final (74-82). Els jugadors de Pedro Martínez van tenir millors percentatges de tir que dijous davant l'Obradoiro, excepte en els darrers minuts. Dissabte a les 20:45, nova oportunitat per seguir sumant i millorant a la complicada pista de l'Unicaja de Màlaga.

Els manresans, amb la gran novetat d'un Joesaar que va clavar dos triples consecutius, van estar molt encertats en el llançament a l'inici. No obstant, els visitants veien la cistella amb tant o més facilitat que els bagencs, i això es va reflectir en el marcador final del primer quart, amb sis punts de renda pels homes de Jaume Ponsarnau (23-29).

En el segon els vermells seguien amb molta efectivitat ofensiva, però en cap moment van poder capgirar el marcador contra uns valencians que mostraven una gran solidesa, que els permetia arribar al descans amb el marge ampliat fins els vuit punts (40-48).

Tornant dels vestidors, els bagencs van sortir molt endollats i van ser capaços d'anivellar l'enfrontament ja en els primers minuts. A partir d'aquí, el matx va agafar una tònica d'igualtat, i es va finalitzar el tercer quart amb avantatge local gràcies a un triple de Báez (62-61).

En els deu darrers minuts, els dos equips van encadenar varis atacs seguits sense anotar abans que els jugadors de Pedro Martínez obtinguessin cinc punts de diferència quan faltaven cinc minuts per jugar-se (72-67). A partir d'aquí els manresans van perdre tot l'encert anterior i van encaixar un parcial de 2-15 que els va deixar sense opcions d'obtenir el triomf.