Al BAXI Manresa li surt creu en el frec a frec final

Els bagencs cauen per 76-80 amb l'Obradoiro en el debut a casa a la Lliga Endesa.

Dijous 24 de Setembre de 2020 a les 21:24

76 BAXI Manresa I Dani Pérez 12, Rafa Martínez 4, Vaulet 9, Hinrichs 8 i Eatherton 7; Jou 5, Mason 8, Báez 10, Tabu, Sajus 13 i Sima

80 Monbus Obradoiro I Pozas 8, Beliauskas 15, Czerapowicz 4, Daum 11 i Birutis 14; Álvaro Muñoz, Oliver 8, García, Enoch 2, Robertson 14, Cohen 2 i Suárez 2

Parcials: 15-21, 24-20, 17-19, 20-20

El BAXI Manresa no va aconseguir endur-se la victòria en el seu debut al Nou Congost a la Lliga Endesa, ja que va caure per 76-80 davant el Monbus Obradoiro en un matx molt anivellat que no es va decidir fins el darrer minut. Diumenge a les 20:00, nova oportunitat per sumar triomfs, en aquesta ocasió amb la visita del València Basket, un dels equips més forts de la competició.

Els bagencs no va poder aturar l'embranzida inicial dels gallecs, que es van situar amb un 4-13 inicial. Els locals van reaccionar i es van situar a només quatre punts gràcies a un triple de Eatherton (13-17), i només el desencert en el tir els va privar de retallar més el marge al final del primer quart (15-21).

En el segon van ser els vermells qui van començar millor, i això els va permetre situar-se amb cinc punts de renda gràcies a un parcial de 10-0 (33-28). Tot i això, els visitants no estaven disposats a posar les coses fàcils, i van tornar a capgirar l'electrònic abans d'arribar al descans (39-41).

A la represa la tònica va ser la mateixa, i els jugadors dirigits per Moncho Fernández van fer una gran sortida, amb parcial de 0-11 inclòs. Posteriorment, els de Pedro Martínez van contestar amb un 9-0 per tal de tornar a entrar dins el partit. A partir d'aquí cap dels dos equips va poder trencar el partit, i es va arribar al final del tercer quart amb un 56-60 favorable a l'Obradoiro.

En els deu darrers minuts, molta igualtat entre les dues formacions, i el matx es va haver de decidir al tram final. En aquest i amb un punt a sobre pel rival (76-77), Mason va fallar un triple i en la jugada posterior Pozas va rebre falta. El base va anotar el primer tir lliure i va errar el segon, però Daum va sentenciar el duel en capturar un rebot ofensiu i anotar dos punts més des de la línia per situar el 76-80 definitiu, ja que els triples a la desesperada de Rafa Martínez i Dani Pérez no van trobar el cèrcol.