El BAXI Manresa planta cara fins el darrer quart a la pista del campió

Els bagencs, tot i no tenir el dia en el tir, van lluitar fins el final enfront el Baskonia, més encertat i rocós en defensa.

Dimecres 28 de Octubre de 2020 a les 21:15

87 TD Systems Baskonia I Vildoza 13, Kurucs, Giedraitis 4, Polonara 17 i Jekiri 12; Henry 6, Sedekerskis 2, Diop, Fall 6, Peters 13 i Dragic 14

68 BAXI Manresa I Dani Pérez, Rafa Martínez 2, Jou 4, Báez 6 i Eatherton 15; Mason 13, Hinrichs, Tabu 5, Sajus 6, Vaulet 11 i Sima 6

Parcials: 21-16, 20-14, 20-26, 26-12

El BAXI Manresa no va poder mantenir la seva imbatibilitat com a visitant, ja que va caure a la complicada pista del TD Systems Baskonia, el vigent campió de la competició (87-68). Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van plantar cara fins els darrers minuts al seu potent rival, que només va poder escapar-se al tram final. Dissabte a partir de les 20:45, un altre partit al Nou Congost, en aquesta ocasió contra un altre rival basc, el RETAbet Bilbao Basket.

En el primer quart les defenses es van imposar als atacs, i Eatherton liderava els visitants, que inicialment es van situar per davant en el marcador. Posteriorment l'equip de Vitòria va capgirar-lo i va agafar una renda de cinc punts (21-16).

En el segon els manresans van tenir forces per situar-se a només dos punts (27-25), obligant Dusko Ivanovic a demanar un temps mort. Tot seguit, els locals van tornar a apujar el ritme i van obtenir un diferència d'onze punts al descans (41-30).

Tornant dels vestidors, Makai Mason va anotar nou punts seguits que permetien el seu equip situar-se a quatre punts (47-43). Llavors el BAXI Manresa es trobava més còmode sobre la pista, i això els va fer resistir els intents d'escapada del Baskonia i finalitzar el tercer quart només cinc punts per sota (61-56).

El darrer període es va iniciar amb dos tirs lliures convertits per Tabu (61-58), però llavors va aparèixer la figura de Polonara, que va liderar uns bascos que cada cop obrien més forat davant uns vermells que no van poder reaccionar i no van tenir opcions de competir pel triomf en els últims instants.