El BAXI Manresa salva la victòria tot i la remuntada de l'Estudiantes

Un dos més un d'Eatherton als darrers segons dóna la 15a victòria de la temporada als bagencs, que van dominar còmodament durant gran part del duel.

Dissabte 24 de Abril de 2021 a les 21:02

102 BAXI Manresa I Ferrari 11, Rafa Martínez 6, Vaulet 14, Hinrichs 12 i Sima 14; Jou, Dani Garcia 3, Mason 11, Báez 8, Sajus, Janning 6 i Eatherton 17

101 Movistar Estudiantes I Barea 13, Avramovic 24, Vicedo, Brown 10 i Delgado 18; Sola 2, Laksa 6, Djurisic 3, Cvetkovic 19 i Arteaga 6

Parcials: 23-22, 37-25, 27-24, 15-30

El BAXI Manresa va saber apagar a temps la remuntada del Movistar Estudiantes per sumar el quinzè triomf del curs (102-101). Dimecres a les 21:15 hores, visita a la complicada pista del Joventut, en un nou derbi d'equips catalans.

Els vermells van ser els que van agafar la iniciativa en el marcador, però al davant hi havia uns madrilenys molt encertats en el tir exterior que van arribar a manar per set punts (15-22). Tot seguit, els locals van clavar un parcial de 8-0 per tancar el primer quart, culminat amb un triple d'Eatherton sobre la botzina (23-22).

En el segon els bagencs van estar a un gran nivell ofensiu, i això els va permetre obrir escletxa davant uns visitants que veien com Vicedo es torçava el turmell. A la mitja part, els de Pedro Martínez guanyaven per tretze punts de diferència (60-47).

Tornant dels vestidors, els jugadors manresans van seguir dominant en l'electrònic gràcies a la seva efectivitat en atac, i van assolir una màxima diferència de 22 punts (81-59), que l'Estudiantes va retallar a 16 al final del tercer quart (87-71).

En els deu darrers minuts, els visitants no van llançar la tovallola i van mantenir-se dins el partit gràcies a l'encert dels seus homes determinants. No només això, sinó que van aconseguir situar-se per davant gràcies a l'efectivitat des del tir lliure quan només quedaven 22 segons pel final (99-101). En aquests va aparèixer Eatherton, el més destacat dels locals, per capturar un rebot ofensiu i clavar un 2+1 que acabaria donant una patida i treballada victòria, ja que el darrer triple rival no va trobar cistella.