L’ICL Manresa remunta i s’endú una victòria amb suspens

Quarta victòria per 70 a 71 a la pista de l’Araberri en un partit decidit als darrers segons, marcat pel poc encert en les darreres jugades. Trias i Lundberg, amb 12 punts, els més anotadors. 70 Sáenz Horeca Araberri | Wintering 19, Mitrovic 2, Dee 12, Uclés 4 i Araujo 4; Edwards 17, Agirre, …

Diumenge 22 de Octubre de 2017 a les 19:46

Quarta victòria per 70 a 71 a la pista de l’Araberri en un partit decidit als darrers segons, marcat pel poc encert en les darreres jugades. Trias i Lundberg, amb 12 punts, els més anotadors.

70 Sáenz Horeca Araberri | Wintering 19, Mitrovic 2, Dee 12, Uclés 4 i Araujo 4; Edwards 17, Agirre, Gordo, Buesa, Lorenzo 1, Cizmic 6, Mitola, Moreno i Pechacek 5.

71 ICL Manresa | Costa 9, Lundberg 12, Muñoz 7, Hamilton 8 i Trias 12; Mugica 2, Jou 3, Sakho 9, Allen 7 i Gintvainis 2.

Parcials: 23-17, 20-17; 12-20 i 15-17.

L’ICL Manresa va aconseguir una altra victòria a l’últim sospir en aquesta ocasió a la pista del Sánz Horeca Araberri, un equip que duia el mateix balanç que els manresans. Les darreres jugades, sense cistella, han marcat el final del partit en què els manresans han sabut patir. Trias, amb 12 punts i 18 de valoració, juntament amb l’aportació de Lundberg, també 12 punts, han estat els més destacats d’un conjunt en què tots els jugadors han anotat.

El partit començava amb igualtat, intercanvi de cistelles però els locals acceleraven de la mà de Dee, que anotava en repetides ocasions des del triple. Hamilton aguantava el Manresa amb els seus punts, però els locals van ser més llestos i van saber com marxar amb avantatge després dels primers 10 minuts.

En el segon període, encara domini dels bascos, que augmentaven la diferència. La bona feina de Sakho al rebot donava aire, i una vegade més Hamilton, amb un 2 més 1, feia que el forat no fos insalvable. Jou anotava 3 tirs lliures, però l’ICL Manresa es quedava 9 punts per sota el rival a la mitja part.

Després del descans, els manresans milloraven a darrere i trobaven l’encert en Lundberg i Allen, que anotava de 3. A la pintura, Sakho i Trias també capturaven rebots i anotaven. Costa encertava des dels 6,75, i Allen posava per davant els del Bages abans de la darrera anotació local. Quedava tot a l’aire per als darrers 10 minuts.

Tot i el bon inici amb Mugica anotant i Muñoz convertint des del triple, el final seria ajustat. Semblava que l’ICL Manresa podia escapar-se i obrir forat, però els de Vitòria trobaven sempre una resposta per anivellar el partit. A 2:30 pel final ja hi havia el resultat definitiu, i ningú més va trobar l’encert en les darreres jugades. D’aquesta manera, la victòria se n’anava a Manresa, i ja és la quarta.

El tècnic egarenc Aleix Duran deia al final del partit que «hem començat el partit fent el contrari del que havíem dit, sabíem què teníem davant i la capacitat competitiva de l’Araberri; ens hem equivocat, ells han estat còmodes, traient avantatges, i nosaltres hem fet la pitjor primera part del que portem de temporada; a la mitja part ens hem posat un objectiu defensiu, i estic content de com hem reaccionat; en atac hem seguit malament, però amb algun contraatac o un rebot ens hem ficat al partit; avui ha estat més que mai una moneda a l’aire, ha estat una loteria que ens ha sortit bé».