Derrota dolorosa en un altre partit amb una tempesta d'adversitats

El MoraBanc Andorrra supera el BAXI Manresa 64-77 en un partit on es lesiona Toolson a l'inici, però l'equip lluita i dóna tot el que té.

Divendres 10 de Maig de 2019 a les 23:14

No es podia fer-hi res més. Els jugadors del BAXI Manresa van donar tot el que tenien en la derrota amb el MoraBanc Andorra. Els de Joan Peñarroya veien com Toolson es lesionava al minut 4 de partit i el perdien, mentre que Lundberg tornava a respondre amb 19 punts, mentre Tomàs n'anotava 14. Moltes protestes de nou al Nou Congost que veu un tracte injust dels àrbitres cap a l'equip del Bages.

El partit començava igualat, amb un Manresa que adquiria el primer avantatge i un Andorrra que des de l'encert exterior trobava la manera d'escapar-se (4-11). Dos triples de Pere Tomàs, molt encertat, anivellaven el partit, marcat per les bones defenses. Els del Pirineu van ser lleugerament superiors en el primer període, i s'enduien el parcial per 4 punts. En el minut 4 de partit abandonava la pista Ryan Toolson, que va quedar "clavat" en una defensa i no va poder actuar més.

El segon període començava amb una bona jugada d'alley-hoop entre Garcia i Sima, i una espectacular esmaixada posterior del base mallorquí. Responien de 3 per mantenir l'avantatge. El partit era renyit, i Guillem Jou encertava per mantenir a prop el Manresa, i dues jugades al final del segon període retallaven: una d'Iffe i l'altra del propi Jou. 6 punts per remuntar que semblaven possibles.

En l'inici de la segona part, bona intensitat i cistella inicial dels locals.la diferència era només de 3 punts, però la bona feina dels visitants deixava un marge de 9 abans del darrer període. Els decibels creixien al Nou Congost, i l'ambient començava a ser contrari als àrbitres, que semblava que com més xiulets sentien, més anaven en contra del BAXI Manresa.

Les protestes van provocar una tècnica a la banqueta local, ja a l'inici del darrer quart. El BAXI Manresa semblava que a banda de tenir davant un gran rival, lesions i contratemps, havia de lluitar contra el trio arbitral. Tot i això, l'equip va mostrar una valentia espectacular, i remava contra totes les corrents contràries. El Manresa es col·locava a 6 punts, i demanava minut Navarro. La bona gestió del MoraBanc va donar-li la victòria, en un altre gran vespre d'ambient al Nou Congost.

Joan Peñarroya, a la sala de premsa, va negar-se a parlar dels àrbitres. Valorava el partit dient que «vull mostrar l'orgull per l'equip que tenim, i per l'afició que tenim; dificultats molt grans, l'equip ha competit i ha donat tot el que tenia; estem en una situació en què depenem de nosaltres per aconseguir un objectiu, i en 36 hores tenim un partit que prepararem demà després de descansar per encararar el partit».