El BAXI Manresa acaba amb una derrota festiva una temporada històrica

El Real Madrid guanya per 73 a 88 i elimina els del Bages, que celebren amb l'afició una immensa temporada en què han arribat a la lluita pel títol.

Dilluns 3 de Juny de 2019 a les 12:28

Tot i perdre clarament, el Nou Congost va ser una festa aquest diumenge. Clou així una temporada històrica per al BAXI Manresa, que ha arribat als quarts de final en la lluita pel títol. Sergi Garcia anota 13 punts i Muñoz 12 en un partit on van anotar tots els jugadors, inclosos els joves i vinculats, menys Sima.

Des de l'inici, el Real Madrid va deixar clar que no donaria peu a les sorpreses. Parcial inicial d'11 a 26 en el primer període. No sortia res a l'inici, ni en defensa ni en atac, i els blancs ho van aprofitar per distanciar-se. La lluita dels locals no parava, però la distància i el rival deixaven entreveure que no hi hauria un partit competit.

En el segon període, marcador més igualat, però la distància encara augmentava. A la mitja part semblava que ja no hi hauria res a fer, i el Nou Congost en va prendre consciència. L'afició va organitzar una festa a la graderia, conscient que la victòria era gairebé impossible. Els triples de Sergi i Lalanne feien que el forat no fos encara més gran.

Tampoc en la segona part els càntics dels aficionats van parar ni un moment. El públic tenia ganes d'agrair als jugadors la temporada feta i els bons moments passats. El marcador quedava de banda, però tot i això quatre triples de Cady, Sergi, Álvaro Iffe reduïen diferències (39-60).

En els darrers minuts, ja amb tot decidit, van tenir minuts els jugadors menys habituals, i els vinculats del Águila i Òrrit. Van anotar tots, i cada encert, especialment els triples de Jou, Dani, i sobretot Òrrit, van animar encara més la grada. En acabar el partit, volta dels jugadors del BAXI Manresa, que van ensenyar una pancarta amb el text "Gràcies afició". Un final festiu per una temporada històrica.