El BAXI Manresa arranca la lliga amb una valuosa victòria al Nou Congost

Gran inici de temporada del BAXI Manresa que supera l’Unicaja Màlaga (79-69) amb un joc atractiu fent les delícies del Nou Congost. Ferrari destaca amb 25 punts en un partit coral.

Dimecres 25 de Setembre de 2019 a les 23:10

Primer partit i primera victòria del BAXI Manresa en la jornada inaugural. Amb una afició entregada al Nou Congost es presentava el Manresa en aquesta primera jornada de lliga. El conjunt dirigit per Pedro Martínez va ser superior en els tres primers parcials del partit, però va veure com l’Unicaja de Màlaga es resistia a entregar el partit i lluitava fins al final. El base Frankie Ferrari va debutar a la Lliga Endesa amb una targeta de presentació destacada: 25 punts i 10 assistències per convertir-se en la referència de l’equip bagenc.

El Manresa va iniciar l’enfrontament portant la iniciativa amb un inspirat Frankie Ferrari que anotava fins a 3 triples en aquest període. La bona defensa dels bagencs permetia anotar a Pere Tomàs en contraatac per eixamplar el resultat. Una gran assistència de Ferrari finalitzada amb esmaixada de Juampi Vaulet certificava el bon inici de partit i obria la primera escletxa al marcador.

Jordan Sakho intimidava sota el taulell rival i anotava cap avall per encetar el segon quart. Ferrari seguia penalitzant el poc encert malagueny amb dues cistelles més des del perímetre, augmentant la diferencia fins a la dotzena de punts. William Magarity lluïa canell davant la seva nova afició amb dos triples consecutius i donar un nou màxim avantatge al BAXI Manresa. Els locals arribaven al descans 11 punts amunt i amb molt bones sensacions.

El tercer parcial s’iniciava amb un rebot en atac de David Kravish i els seus dos primers punts. La connexió Ferrari-Magarity seguia carburant. El suec esmaixava una passada del base i l’americà-italià encadenava dos triples més. Vaulet i Davis s’entonaven des de la línia de 6’75 i ampliaven les distàncies fins als 20 punts. Els visitants, però, no llançaven la tovallola tan d’hora i retallaven el seu desavantatge per seguir vius als últims 10 minuts.

L’Unicaja Màlaga recuperava sensacions en el darrer acte i escurçava en 10 punts el resultat. Davis tallava d’arrel la reacció visitant amb 6 punts consecutius, incloent-hi dues espectaculars esmaixades. Tot i l’empenta dels andalusos, els homes de Pedro Martínez no afluixaven el ritme i seguien mantenint coixí per afrontar el tram final per davant. Els tirs lliures mantenien amb vida als visitants, però de la mateixa manera responien els manresans per deixar la primera victòria a casa.