El BAXI Manresa lluita en condicions d'inferioritat i cedeix a Badalona

Bon esforç un cop més de l'equip de Peñarroya, que es veu superat pel Joventut el dia que cau un altre lesionat: Erik Murphy.

Diumenge 12 de Maig de 2019 a les 17:04

Era massa difícil, però tot i això el BAXI Manresa va vendre cara la seva pell. Els jugadors de què podia disposar Peñarroya van donar-ho tot a Badalona davant el Divina Seguros Joventut. Zubcic amb 17 punts i Lundberg amb 19, els més encertats dels visitants.

Es va aguantar tant com es va poder, però la Penya va liderar el marcador durant bona part del partit, tot i el 0-5 inicial anotat per Pere Tomàs i Lalanne. El BAXI Manresa aguantava gràcies a l'encert exterior de Zubcic que acabaria amb 17 punts i 27 de valoració. La diferència després del primer període era encara reduïda, 21-15.

Ja en els segons 10 minuts, el BAXI Manresa començava amb un bon parcial inicial i 3 triples de Zubcic que permetien posar-se a 6 punts. Després d'un contraatac, una jugada culminada amb emaixada també pel croat provocava que els locals demanéssin minut. Però paral·lelament els verd-i-negres trobaven el seu encert també des de fora. A la mitja part, 6 punts de diferència.

Després de la mitja part seguia la resistència manresana: durant els primers minuts l'encert en atac de Zubcic encara permetia evitar que la diferència fos de més de 10 punts. Quan la diferència va passar als 11 punts, Peñarroya demanava minut per intentar refer l'equip. Dani Garcia tenia bons minuts amb una assistència i una cistella. Però al final del 3r quart la diferència era de 13 punts.

En la recta final els locals van estar encertats, i van arribar a tenir més de 20 punts de diferència. Tot i això, el BAXI Manresa, com ja és habitual, no va deixar de lluitar i va donar-ho tot. En aquest darrer període, es lesionava Erik Murphy al genoll. Caldrà veure quin és l'abast de la seva lesió.

Joan Peñarroya deia a la sala de premsa que «no hem tingut resposta a la proposta de la Penya, que ha estat superior; han fet un gran percentatge en el tir de 2 punts, i és evident que les nostres pèrdues a la primera part han provocat cistelles fàcils; no estem mentalment bé, l'equip ha superat molts entrebancs, situacions complicades, però els entrebancs de les darreres jornades ens han fet trencar equilibri; cap retret a l'actitud i ganes de l'equip».