El BAXI Manresa torna a omplir el Nou Congost de felicitat

Victòria espectacular del BAXI Manresa, que tot i que en els darrers minuts ha afluixat, ha viscut moments brillants. Toolson amb 18 punts i Murphy amb 20, els executors de l'Estudiantes

Diumenge 3 de Març de 2019 a les 15:00

101 BAXI Manresa | Fisher 9, Toolson 18, Tomàs 4, Zubcic 12 i Lalanne 11; Jou, Lundberg 12, Murphy 20, Sakho 7, Muñoz 8 i Gintvainis

91 Movistar Estudiantes | Cook 3, Brizuela 15, Gentile 15, Caner-Medley 8 i Whittington 16; Sola, Clavell 5, Hakanson 3, Vicedo 8, Suton 14, Lampropoulos i Arteaga 4

Parcials: 26-21, 29-21; 22-19 i 24-30

El Nou Congost és feliç. Nova victòria davant el Movistar Estudiantes, amb estones de joc brillant, espectacle, i Ryan Toolson liderant (18 punts) juntament amb Murphy (20 punts i 6 de 8 en triples). Manresa viu un moment dolç i veu molt bon bàsquet per part dels seus.

El partit començava amb un intercanvi de cistelles interiors i el primer encert de Zubcic des del triple. Dos triples de Ryan Toolson col·locaven el 13 a 9. Per part dels visitants, Gentile era l'home més encertat, generant des del pal baix. El relleu de Sakho, que reapareixia, per Lalanne donava fruits amb un parell de bones cistelles del congolès. Lundberg tancava el quart amb una pilota robada i una esmaixada.

En el segon període, més espectacle del BAXI Manresa, que enamorava la seva gent. L'encert exterior seguia endavant, amb Murphy encara sense error i Muñoz. Contraatacava el Manresa i Ryan cedia el tir a Murphy, que seguia amb un ple amb 4 de 4 triples. En defensa, també espectacle: 2 taps consecutius de Lundberg i Murphy que aixecaven el públic del seient.

En la segona meitat, seguiria dominant el Manresa, que no aconseguia desempallegar-se del tot del rival i trencar el partit. Llavors trobaria un bon moment Corey Fisher, que dirigia bé i rebia faltes. Repetia Murphy, però Estudiantes trobava encara respostes a través de Gentile i Brizuela.

En el darrer període, gran encert visitant que va fer témer en arribar a un final ajustat. L'equip veia com el capitá Álvaro Muñoz feia una esmaixada espectacular, i es relaxaria en excés. A la recta final, però, un parell d'encerts del propi Muñoz i Murphy, qui sinó, tancaven el partit abans que Toolson anotés també de 3 per l'èxtasi del Nou Congost.

Joan Peñarroya deia a la sala de premsa que «aquesta és una victòria important, començant bé després de l'aturada; hem tingut bones sensacions després d'una setmana amb què tot i els problemes hem tingut els 12 jugadors; hem començat bé, amb una defensa prou bona; hem aconseguit que perdin pilotes tot i ser els qui menys n'estaven perdent; tenim 2 minuts i mig dolents, ens deixem anar al final del segon quart».