El BAXI Manresa cau contra el Dinamo Sassari i s’acomiada d’Europa

Els manresans van caure contra el Sassari (61-64) i diuen adéu a la Basketball Champions League. Els mals percentatges en triples i el rebot (31 a 42) van ser un llast massa gran pel conjunt de Pedro Martínez. Kravish, amb 11 punts, va ser l’home més destacat pel bàndol local.

Dimecres 5 de Febrer de 2020 a les 22:47

El BAXI Manresa es va acomiadar de la competició europea amb una ajustada derrota contra el conjunt de Sàsser. Els bagencs no li van perdre la cara al partit en cap moment, però un mal primer i tercer parcial van ser suficient perquè la victòria viatgés fins a Itàlia. Tot i anar el tram final en desavantatge, els locals van remar a contracorrent i van tenir opcions per empatar el xoc i, fins i tot, d’endur-se’l fins als darrers segons.

El Sassari iniciava el partit veient cistella amb facilitat. Els italians, a base de triples, aconseguien obrir una escletxa de 9 punts en els primers 5 minuts de joc. Tot i els triples de Dulkys i de Pere Tomàs i una jugada de 2 més 1 de Vaulet, el conjunt dirigit per Gianmarco Pozzecco mantenia l’avantatge dels primers minuts i tancava el parcial 9 punts amunt.

El segon quart començava amb un intercanvi de cistelles que provocava que es mantingués la diferència favorable als visitants. Luke Nelson i Guillem Jou amb un triple cadascú, donaven ales al BAXI Manresa i els col·locava a només 1 punt dels italians. Els sards es topaven amb la muralla defensiva manresana i els locals ho aprofitaven per capgirar el marcador. Kravish amb un ganxo i Tomàs des del perímetre posaven als seus 4 punts a sobre. Els tirs lliures convertits pels visitants igualaven a 36 el matx a la mitja part.

La segona part arrencava amb l’expulsió per dues tècniques consecutives del tècnic del Sassari, Gianmarco Pozzecco. Als manresans els costava anotar i, poc a poc, els visitants sumaven fins a capgirar el marcador. Les pilotes perdudes i els errors en els llançaments permetien als sards culminar un parcial de 0-9. Mitrovic, amb una cistella més tir addicional, trencava la ratxa visitant i reduïa la diferència a 4 punts. Els italians aprofitaven una embranzida en els darrers minuts de període per encarar l’últim quart amb un avantatge de 6 punts.

El joc poc fluid en atac del BAXI Manresa impedia rebaixar la diferència davant un rival que, tot i no estar tampoc gaire encertat, s’aconseguia escapar de 8 a 5 minuts del final. Báez i Nelson anotaven per retallar a 4 la distància amb 2 minuts per endavant. Mitrovic rebia falta personal i convertia 1 sol tir a manca de 30 segons. Els italians erraven el seu atac per sentenciar i els manresans encertaven des del tir lliure una tècnica xiulada a l’assistent de l’entrenador del Sassari. Amb 8 segons pel final i 2 punts a sota, els bagencs tindrien la penúltima possessió per poder empatar o guanyar el matx. Nelson assumia la responsabilitat en atac i la seva safata l’escopia el ferro. Encara amb 2 segons de vida, els visitants anotaven només un llançament des de la línia de personal i donaven una escletxa d’esperança per buscar un triple al límit. Dulkys seria l’encarregat de jugar-se l’última, però la pilota se li esmunyiria de les mans i amb la seva pèrdua es confirmava la derrota i l’eliminació del BAXI Manresa a la Basketball Champions League.