La ratxa del BAXI Manresa continua a Europa per imposar-se a l’Strasbourg

Els bagencs no van donar opció al conjunt francès (92-68). Amb aquesta victòria a la Basketball Champions League, la setena, els catalans tornen a ser al capdavant del seu grup. Nelson i Dulkys, amb 15 punts van ser els màxims anotadors locals.

Dimecres 8 de Gener de 2020 a les 22:34

Els manresans, amb els bases principals encara lesionats, es van imposar a l’Strasbourg gràcies a un joc coral i molt equilibrat entre l’atac i la defensa. La circulació de la pilota va provocar situacions alliberades pels jugadors locals, que van arribar a anotar 14 triples. Ja al primer període, els bagencs es van posar al capdavant al marcador i parcial a parcial les distàncies es van anar eixamplant. Amb la diferència final de 24 punts, el BAXI Manresa va aconseguir donar la volta al seu average particular de 18 punts en contra del partit de la primera volta.

El BAXI Manresa iniciava el partit portant la iniciativa gràcies a una gran defensa i l’encert des del tir exterior de Dulkys, en dues ocasions, i Nelson. El conjunt francès, apàtic de cara a cistella als primers minuts, tallava el parcial de 9-0 dels bagencs amb un llançament de 3. La bona notícia del període la donava Sakho, que reapareixia amb total normalitat de la seva lesió. Les cistelles de Jou, Dulkys i Baéz posaven al conjunt català 8 punts a sobre el final del primer quart.

Un inici fulgurant al segon parcial dels manresans els hi permetia aconseguir un màxim avantatge de 16 punts. Pere Tomàs ampliava distàncies anotant des de la cantonada. Nelson, base de circumstàncies avui per les lesions, anotava 5 punts consecutius refermant el domini local. Els homes de Pedro Martínez seguien amb el peu a l’accelerador i eixamplant la diferencia, que acabaria sent de 12 punts al temps de descans.

Dulkys iniciava el segon acte igual que ho havia fet el primer, amb un triple. El BAXI Manresa, molt còmode amb el resultat a favor, es lluïa en atac i es trobava molt segur en tasques defensives. Nelson i Toolson anotaven des de l’exterior per donar als seus una nova màxima diferència de 21 punts. Sakho es feia gran a la zona i aprofitava un rebot en atac per aconseguir un 2 més 1 seguit d’una esmaixada en la jugada posterior.

Amb els manresans 24 punts a sobre arrencava el darrer període. Els locals, amb el partit ben encarat, movien a la perfecció la pilota per fora per trobar llançaments alliberats. Jou i Báez aprofitaven dues situacions sorgides de grans combinacions per anotar de 3. L’Strasbourg intentava una reacció a la desesperada, poc efectiva, que es trobava una vegada i una altra amb una resposta bagenca. Amb el partit sentenciat, el BAXI Manresa va aconseguir aguantar la diferència per donar la volta a l’average particular marcat en 18 punts favorable als francesos fins al dia d’avui. Amb aquest triomf, els manresans se situen al capdavant del grup A de la Basketball Champions League i fan un pas de gegant per classificar-se a la següent fase.