Victòria de prestigi a Vitòria d'un BAXI Manresa que es sobreposa a tot el que es posi per davant

Partit amb frec-a-frec final que acaba 79 a 80 a favor dels manresans. Kravish (16 punts i 7 rebots) és el més valorat, seguit per Cvetkovic, també amb 16 punts. Quarta victòria consecutiva, tres d'elles fora de casa.

Diumenge 5 de Gener de 2020 a les 15:25

El BAXI Manresa és un equip que està fent sentir orgullosa la seva gent. Victòria de molt mèrit i prestigi a la mateixa pista on fa uns dies queia el Barça en Eurolliga. Darrers minuts igualats, novamnt ben solventats per un equip que cada dia guanya més confiança tot i les adversitats que està tenint, sobretot en forma de lesions.

L'equip de Manresa havia de sobreposar-se a l'inici a dues cistelles de qualitat dels locals. Kravish començava entonat jugant el bloqueig amb Cvetkovic. El serbi anotava des dels 6,75, i el primer encert de Toolson donava 4 punts d'avantatge al catalans. Acabava el primer quart amb 3 punts d'avantatge.

Seguia el partit igualat, i Mitrovic treballava bé a sota per aconseguir 5 punts consecutius. Pere Tomàs anotava de nou amb un triple, que sumat a un tir de mitja distància de Kravish posaven 8 punts per sobre el Manresa. Però llavors el Baskonia trobava l'encert en atac i empatava de nou. Un triple de Cvetkovic neutralitzat pels locals tancava la primera meitat (39-39).

Intercanvi de cistelles en l'inici del tercer quart, seguit d'un encert de Toolson des del triple i una molt bona assistència de Kravish per a l'alley-hoop de Vaulet. El BAXI Manresa es feia llavors fort a sota amb cistelles de Kravish, Vaulet creant-se espais, i Mitrovic. 2 punts d'avantatge a les portes del darrer període.

Un altre parcial igualat tancaria el partit. El Baskonia no trobava fluidesa en atac gràcies a la bona defensa dels del Bages. Toolson anotava la "seva" cistella de 5 metres, i 5 punts consecutius de Báez empataven el partit quan semblava que els locals podien decantar. Dues recuperacions claus al darrere feien que s'arribés a un final igualadíssim: el Baskonia es posava per davant amb un triple de Shields, i el Baskonia cometia faltes tot i no estar en bonus. Anotava Cvetkovic a falta de 27 segons, i els locals retallaven amb una safata (76-77). La falta definitiva era a Ryan Toolson, que errava el primer llançament i es quedava a les portes de superar el rècord de Nacho Ordín. Tancava la casella visitant de nou Toolson amb 2 tirs lliures, i els locals anotaven un triple sobre la botzina que no serviria de res.

Victòria de prestigi per al BAXI Manresa, que ja en té 7 i s'allunya de la zona baixa.