El BAXI Manresa guanya a Istanbul en un final ajustat i fa un pas cap als play-off

Els bagencs es van refer d'una mala primera part en un gran tercer quart, i posteriorment van saber superar els mals moments per vèncer el cara o creu final gràcies a un triple de Harding.

Dimecres 8 de Març de 2023 a les 20:40

76 Bahcesehir College I Hall 7, Smith 10, Baygül 2, Morgan 5 i Boutsiele 23; Arslan 17, Ozdemir 2, Sonsirma, Blazic 3 i Gist 7

77 BAXI Manresa I Dani Pérez, Harding 22, Jou 4, Robinson 12 i Olumuyiwa; Badio 4, Waczynski 9, Dani Garcia 5, Steinbergs 5, Ferrari, Vaulet 10 i Geben 6

Parcials: 20-13, 22-17, 18-32, 16-15

El BAXI Manresa va sumar la tercera victòria en la segona fase de la Basketball Champions League, i ho va fer en el seu primer duel com a visitant, a la pista del Bahcesehir College turc en un partit que es va resoldre en un final ajustat decidit per un triple de Harding (76-77).

Els locals van fer un millor inici, dominant el rebot a les dues cistelles, i va clavar un parcial inicial de 11-0, que va obligar Pedro Martínez a aturar el partit. Els visitants estaven col·lapsats en atac, i no van poder anotar fins el setè minut de joc. Posteriorment van poder retallar distàncies i situar-se set punts per sota al final del primer quart (20-13).

En el segon els turcs es van mostrar molt encertats des del triple i van tornar a obrir forat en l'electrònic, assolint una màxima diferència de 18 punts (42-24). De nou, el tècnic dels manresans va demanar temps mort, i després els bagencs van anotar sis punts consecutius abans del descans (42-30).

Tornant dels vestidors els visitants van millorar en el seu joc i van estar molt encertats en el triple, anotant-ne sis dels set que van intentar en el tercer quart. Això els va permetre capgirar el marcador i agafar quatre punts de renda (58-62), que Ozdemir va retallar des del tir lliure (60-62).

En els deu darrers minuts va tornar a aparèixer el desencert dels manresans, que no van anotar fins els cinc minuts finals. No obstant, encara eren dins d'un partit que, tot i que els locals van intentar trencar-lo, es va haver de decidir en un frec a frec final. Llavors va aparèixer la figura d'un Jerrick Harding que va anotar els darrers vuit punts de l'equip i li va donar la victòria amb un triple, ja que el darrer tir de Jamar Smith no va trobar cistella.

Diumenge a partir de les 18:30 el BAXI Manresa visitarà una de les pistes més complicades d'Europa, el Palau Blaugrana, per enfrontar-se al Barça.