El BAXI Manresa paga el desencert però competeix fins el final a la pista del Bilbao

Els bagencs, tot i anar la majoria del partit per sota en el marcador, es van mantenir a prop del rival i van tenir un atac per empatar o endur-se la victòria.

Dissabte 29 de Abril de 2023 a les 23:13

80 Surne Bilbao Basket I Radicevic 7, Smith 28, Rabaseda 4, Sulejmanovic 8 i Tsalmpouris 4; Andersson 2, Reyes 4, Barandalla 2, Ubal 10, Kyser 9 i Rosa 2

76 BAXI Manresa I Dani Pérez 4, Harding 21, Badio 10, Vaulet 2 i Geben 10; Robinson 17, Waczynski 7, Jou, Dani Garcia, Steinbergs, Ferrari 2 i Olumuyiwa 3

Parcials: 24-14, 12-19, 25-22, 19-21

El BAXI Manresa va tornar a mostrar una versió competitiva a la complicada pista del Surne Bilbao Basket, però no va ser suficient per endur-se una nova victòria (80-76). Els bagencs van anar durant gran part del duel a remolc del seu rival, però no el van deixar obrir forat, i als darrers segons van tenir una possessió per empatar o guanyar el partit, que no va acabar amb èxit. Un poc usual 2 de 16 en triples condemna els del Bages a la derrota.

Els bascos van saltar a la pista amb més intensitat i, liderats per un Smith encertadíssim, van agafar de seguida una diferència de nou punts (15-6). Per la seva banda, els vermells estaven totalment desencertats en el triple, i això els impedia retallar distàncies al final del primer quart (24-14).

En el segon els visitants van millorar clarament en defensa, fet que feia augmentar els errors locals. No obstant, en atac seguien tenint dificultats, i tot això feia que el partit fos molt travat. Tot seguit va aparèixer Harding per liderar uns manresans que es van acostar a només tres punts al descans (36-33).

En la segona meitat els bagencs, amb un Waczynski molt lluitador, van aconseguir capgirar el marcador i assolir quatre punts de marge (46-50). Però el Bilbao, amb un Smith que seguia afinat, va reaccionar des de l'agressivitat defensiva i va anotar set punts seguits per tornar a posar-se per davant i tancar el tercer quart amb sis punts de renda (61-55).

En els deu darrers minuts els vermells van mostrar de nou el seu esperit competitiu i no van deixar que els bascos marxessin en l'electrònic. Per tant, tot es va haver de decidir en l'últim minut, quan va tenir lloc la jugada decisiva del matx. Amb 78-76 els visitants van tenir un atac per forçar la pròrroga o endur-se la victòria, però Sulejmanovic ho va evitar amb una recuperació i dos tirs lliures anotats que van sentenciar el triomf pel seu equip.

Dimecres a partir de les 19:30 el BAXI Manresa visitarà una de les pistes més complicades de la Lliga Endesa, la d'un Unicaja que està en plena forma.