Un lluitador BAXI Manresa força el poderós Valencia a donar el millor per guanyar

Els bagencs, que es van mostrar molt superiors al segon quart, no van poder frenar la reacció rival a la represa. Dani Pérez, Robinson i Geben, els més destacats dels visitants.

Diumenge 15 de Gener de 2023 a les 19:24

103 Valencia Basket I Ferrando 3, Prepelic 9, Puerto 5, Webb 12 i Dubljevic 20; Harper, Pradilla 4, López-Arostegui 21, Jones 12, Radebaugh 6, Alexander 11 i Marí

92 BAXI Manresa I Dani Pérez 11, Harding 10, Jou 2, Robinson 17 i Geben 17; Badio 8, Waczynski 8, Tass, Steinbergs 5, Sagnia, Ferrari 8 i Vaulet 6

Parcials: 23-15, 19-36, 31-23, 30-18

El BAXI Manresa va mostrar una jornada més el seu esperit competitiu, però aquesta vegada no va ser suficient per endur-se una victòria de prestigi de la pista del Valencia Basket. Després d'un inici favorable als locals, els bagencs van exhibir una gran superioritat en el segon quart. A la represa els taronja, que arribaven al duel amb moltes baixes però amb dues victòries entre setmana a l'Eurolliga, van reaccionar i van obtenir un triomf cabdal per a les seves possibilitats de classificació per la Copa del Rei.

El conjunt dirigit per Àlex Mumbrú va fer una gran sortida i no va trigar en agafar el control de l'electrònic, obtenint fins a dotze punts de diferència (21-9). Tot seguit, els visitants van reaccionar amb un parcial de 0-6 que els va permetre retallar distàncies al final del primer quart (23-15).

En el segon els homes de Pedro Martínez, liderats per un Dani Pérez que es feia un fart de repartir assistències, es van mostrar molt superiors al seu poderós rival. En els primers quatre minuts van ser capaços de capgirar el marcador (27-28), i posteriorment van poder obrir un forat de nou punts al descans (42-51). En el total del període, el parcial va ser molt contundent: 19-36.

Tornant dels vestidors els manresans van poder ampliar la renda fins els dotze punts (46-58), però llavors va arribar la reacció d'uns locals que es van situar a un sol punt i van obligar Pedro Martínez a aturar el partit (65-66). Seguidament, l'encert de Ferrari va permetre els bagencs mantenir-se per davant al final del tercer quart (73-74). Per tant, tot es va haver de decidir al darrer parcial.

Aquest es va posar en marxa amb un dos més un dels valencians, que els va permetre agafar un comandament del matx que ja no van deixar fins el final. No obstant, els visitants van seguir lluitant fins el darrer segon, però no va ser suficient per assaltar la pista d'un dels grans equips de la Lliga Endesa.

En el proper partit, el BAXI Manresa s'enfrontarà a un altre rival de nivell: l'Unicaja visitarà el Nou Congost el proper dissabte a partir de les 20:45.