El BAXI Manresa doblega el Bilbao Basket i s'aferra a la vuitena posició

Els bagencs dominen des de l'inici i, tot i la reacció rival al tercer quart, poden tancar bé el partit als últims minuts. Dani Pérez, el més destacat dels locals.

Dijous 9 de Maig de 2024 a les 22:32

90 BAXI Manresa I Dani García 5, Travanté 1, Vaulet 12, Robinson 9 i Geben 16; Badio 13, Taylor 2, Steinbergs 6, Sagnia 2, Mawugbe 2, Oriola 6 i Dani Pérez 16

81 Surne Bilbao Basket I Pantzar 4, Hornsby 19, Rabaseda 3, De Ridder i Hlinason 3; Andersson 7, Killeya-Jones 25, Rigo 4, Reyes 5 i Kullamae 11

Parcials: 24-17, 26-20, 13-21, 27-23

El BAXI Manresa va fer un pas molt important cap als play-off després de derrotar el Surne Bilbao Basket al Nou Congost (90-81). Els bagencs van dominar des de l'inici i, tot i que van veure com els bascos els empataven al tercer quart, van sentenciar el partit amb 11-0 a l'últim període.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez, molt superiors en el rebot ja des de l'inici, van agafar de seguida el control del marcador, però no van aconseguir obrir forat fins el final, quan una bomba anotada per Dani Pérez va situar set punts de renda al final del primer quart (24-17).

En el segon els locals van seguir manant i van aconseguir una màxima diferència de quinze punts gràcies a un triple de Dani Pérez (38-23). Tot seguit, els bascos van reaccionar de la mà de Hornsby, que va anotar nou punts seguits. Posteriorment, entre Robinson i Badio van tornar a enlairar al seu equip a la mitja part de l'enfrontament (50-37).

Tornant dels vestidors, els manresans semblava que podrien mantenir un marge còmode, però a mitjans del tercer quart es van col·lapsar i els visitants ho van aprofitar per empatar a 56. Un triple de Geben donava aire als bagencs, que tancaven el tercer quart cinc punts per sobre (63-58).

En els deu darrers minuts, un parcial de 11-0 va permetre els vermells escapar-se de nou en l'electrònic, i després van poder mantenir un avantatge important i no van permetre que el Bilbao posés en perill una nova victòria local al Nou Congost.

Diumenge a partir de les 18:30 el BAXI Manresa tancarà la lliga regular de l'ACB a la complicada pista del Lenovo Tenerife.