El BAXI Manresa obté la primera victòria en un partit vibrant al Congost

Els bagencs s'imposen per 77-73 al Valencia Basket, que va sobreposar-se a un desavantatge de 20 punts. Hunt i Alston, els més destacats.

Dissabte 28 de Setembre de 2024 a les 23:25

77 BAXI Manresa I Dani Pérez 3, Hunt 24, Sagnia 4, Alston 20 i Cate 2; Vescovi 2, Reyes 2, Steinbergs 8, Saint-Supéry 2, Obasohan 6 i Brimah 4

73 Valencia Basket I Badio 9, López-Arostegui 5, Ojeleye 19, Sestina i Happ; Puerto 5, Reuvers 5, Pradilla 4, Montero 14, Jovic 1 i Costello 11

Parcials: 22-16, 27-18, 12-17, 16-22

El BAXI Manresa va iniciar la Lliga Endesa amb victòria al Nou Congost davant el Valencia Basket (77-73) en un matx en el qual van dominar durant la majoria dels minuts però que es va haver de decidir en el tram final. Abans del partit, el club va homenatjar la figura de Salva Maldonado, que va dirigir 218 partits a la banqueta manresana i es va proclamar campió de la Copa del Rei el 1996. La seva samarreta ja penja del sostre del Nou Congost.

Els jugadors dirigits per Diego Ocampo van sortir més endollats i, liderats per un Hunt molt efectiu, van clavar un parcial inicial de 16-7. D'altra banda, els suplents dels valencians estaven encertats i van poder retallar distàncies al final del primer quart (22-16).

En el segon període els vermells van mostrar molta més agressivitat que el seu rival i, principalment amb cistelles des de sota l'anella, van obtenir una màxima diferència de vint punts (45-25). A la mitja part de l'enfrontament, els bagencs dominaven per quinze punts (49-34).

Tornant dels vestidors les defenses es van imposar clarament als atacs, i els dos equips van estar molt desencertats en el llançament. Els visitants van millorar respecte la primera meitat, i gràcies a això van poder retallar la diferència al final del tercer quart (61-51).

En els deu darrers minuts el Valencia va sortir amb força i va obtenir un parcial de 2-12 per empatar a 63. Tot es va haver de decidir en un frec a frec final, en el qual els locals van ser més efectius i es van endur la primera victòria de la temporada.

El proper dimecres el BAXI Manresa inicia la Basketball Champions League amb la visita del SL Benfica portuguès, en un matx que es posarà en marxa a partir de les 20:45.