menu
Rival amb grans noms i partit solidari per seguir el ritme al Top 16 de la BCL
Rival amb grans noms i partit solidari per seguir el ritme al Top 16 de la BCL
Rival amb grans noms i partit solidari per seguir el ritme al Top 16 de la BCL

Rival amb grans noms i partit solidari per seguir el ritme al Top 16 de la BCL

El BAXI Manresa rep el Bahcesehir College en la tercera jornada del Top16 de la BCL. La recaptació de taquilla es destinarà als damnificats pel terratrèmol a Turquia i Síria. No podrà actuar encara Waczynski.

Dimarts 14 de Febrer de 2023 a les 13:25

El Nou Congost rebrà aquest dimecres a les 21:00 (partit emès per TV a Teledeporte) un rival perillós i amb jugadors coneguts. Es tracta del Bahcesehir College, un equip turc amb qui s'ha intercanviat el partit d'anada i el de tornada ja que a Turquia el terratrèmol ha obligat a canviar la programació de partits. A més, el BAXI Manresa ha fet que el partit sigui solidari amb Síria i Turquia: tot el que es recapti amb les entrades es destinarà al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajudar els afectats pel terratrèmol.

Els locals no podran comptar encara amb la presència de l'aler Adam Waczynski, que segueix recuperant-se de la lesió que es va fer al soli. Pedro Martínez té la resta d'efectius per al partit de demà. El BAXI Manresa vol aconseguir la segona victòria al Top 16 per seguir l'estela del Telekom Bonn, líder del grup. És important per a l'equip poder retrobar bones sensacions i el caliu dels aficionats abans de l'aturada per la Copa del Rei i les finestres FIBA.

Els turcs, per la seva banda, han tingut recentment la baixa de Jerry Boutsiele, la referència interior i l'home més valorat de l'equip. Però no és l'únic perill dels turcs, que tenen noms coneguts per als aficionats al bàsquet, com ara el de James Gist (ex de Panathinaikos, entre d'altres), Jaka Blazic (Barça i Andorra) o Jamar Smith (Limoges, Unicaja...). Els universitaris, que acaben d'incorporar també a Conor Morgan (ex de la Penya i l'Andorra) volen aconseguir la seva primera victòria en aquesta fase.

En la prèvia d'aquest dimarts compareixien Frankie Ferrari i Babatunde Olumuyiwa. El base californià explica que «tenim ganes de jugar, i donar el millor per aconseguir la victòria; són un equip amb talent, sobretot en atac; tenen bons jugadors a totes les posicions; sé que és tard a les 9 del vespre però necessitem el suport de la nostra gent». Per altra banda, el pivot de Sierra Leone deia que «crec que tenen grans noms, són un gran club, però penso que si fem el que hem de fer tindrem opcions; jugant a casa és una bona oportunitat per mantenir-nos al capdavant del grup».