El BAXI Manresa supera el Menorca i jugarà demà contra el Gran Canària

Els bagencs van dominar des del segon quart i van vèncer còmodament davant un rival de categoria inferior. Demà a les 20:30 disputaran la final del Ciutat de Maó davant el Gran Canària.

Dissabte 10 de Setembre de 2022 a les 23:10

72 Hestia Menorca I Sanz 6, Tamayo 11, Alderete 3, Tomaic 2 i Kravtsov 19; Garcia, Yomi 4, Popic 2, Suárez 14 i Longarela 11

100 BAXI Manresa I Dani Pérez 9, Harding 11, Sagnia 6, Steinbergs 5 i Hamilton 10; Bortolani 15, Tyson Pérez 7, Dani Garcia 5, Coulibaly 3, Olumuyiwa 10, Lee 8 i Badio 11

Parcials: 24-20, 13-27, 14-31, 21-22

El BAXI Manresa va fer bons els pronòstics i es va imposar amb facilitat a l'Hestia Menorca en la segona semifinal del torneig Ciutat de Maó (72-100). Després d'un primer quart favorable als amfitrions, a partir del segon els bagencs van ser superiors i no van tenir massa problemes per guanyar. Demà a les 20:30, partit contra el Gran Canària amb el títol en joc.

Els amfitrions van iniciar millor el matx i van clavar un parcial inicial de 15-4, que va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort. Tot seguit, els bagencs van reaccionar i amb un 0-7 es van situar a només quatre punts. Els illencs es tornaven a escapar aprofitant dues tècniques, una a Pedro Martínez i l'altra a la banqueta, abans que els manresans anotessin sis punts seguits per tancar el primer quart amb només quatre punts de desavantatge en l'electrònic (24-20).

En el segon, els jugadors dirigits per Pedro Martínez es van mostrar superiors al seu rival i van capgirar el marcador. Un cop aconseguit això, no es van aturar i, gràcies a quatre triples anotats en aquest parcial, van obtenir una diferència de deu punts a la mitja part (37-47).

Tornant dels vestidors, el BAXI Manresa va seguir obrint forat en el marcador i, gràcies a un parcial de 0-12, va trencar un partit que estava resolt ja al final del tercer quart (51-78). En aquest tram va debutar Ladji Coulibaly, amb triple inclòs.

En els deu darrers minuts no hi va haver massa història, i els bagencs van poder repartir minuts entre tots els seus jugadors sense veure perillar el resultat en cap moment.