Victòria importantíssima, i sortida de la cua

Els homes de Pedro Martínez guanyen per 72-80 en un final ajustat i sumen així el segon partit guanyat en 4 dies. 72 Baloncesto Sevilla | Woodside 14, Berni Rodríguez 2, Urtasun 21, Oriola 7, Hernangómez 14; Byars 3, Porzingis 4, Radicevic 3, Balvin 2 i Thames 2. 80 La Bruixa d’Or Manresa …

Dimarts 30 de Desembre de 2014 a les 23:41

Els homes de Pedro Martínez guanyen per 72-80 en un final ajustat i sumen així el segon partit guanyat en 4 dies.

72 Baloncesto Sevilla | Woodside 14, Berni Rodríguez 2, Urtasun 21, Oriola 7, Hernangómez 14; Byars 3, Porzingis 4, Radicevic 3, Balvin 2 i Thames 2.

80 La Bruixa d’Or Manresa | White 15, Marc García -, Grimau 15, Fotu 10, Rizvic 8; Haritopoulos 4, Dewar 6, Grigonis 18, Hernández 4 i Sakic.

Parcials: 25-20, 19-22; 18-22 i 10-16.

Àrbitres: Arteaga, Sánchez Montserrat i Serrano

La Bruixa d’Or Manresa ha sortit molt beneficiat de la jornada intersetmanal prèvia a la revetlla de Cap d’Any. Els del Bages han guanyat a Sevilla i situen els andalusos a la darrera posició, en un partit on va destacar Grigonis amb 18 punts, i Grimau i White amb 15. Cal destacar també la feina de Rizvic, amb 8 punts i 7 rebots.

En l’inici del partit, com va passar en la darrera jornada, arrancada en tromba dels manresans que començaven amb un parcial de 0-7. Però Urtasun declarava la guerra a La Bruixa d’Or Manresa i anotava el seu primer triple, i un altre que empatava a 13 al minut 8. El jugador del Sevilla sumava 15 punts en el primer quart.

Després dels primers 10 minuts La Bruixa d’Or Manresa va tornar a posar-se les piles, i va fer el primer dels tres parcials positius dels 3 darrers quarts. Començava Hernández amb una cistella i continuava Grigonis amb el primer dels seus 6 triples de 8 intents, 4 dels quals en aquest segon període. Haritopoulos sumava, i White anotava 3 tirs lliures que li permetien sumar 8 punts.

En començar el tercer quart, Dewar la clavava des dels 6,75 i avançava La Bruixa d’Or. Aquest període va estar ple d’alternatives i només dos triples, convertits els dos per Dewar. Tot i que semblava que els manresans podien distanciar-se, una pilota perduda va impedir posar-se a més de 5 punts per davant, i acabava el 3r quart amb 62-64 al marcador i tot per decidir.

El cara o creu final va resultar favorable al Bàsquet Manresa, però mai va escapar-se a més de 5 punts de diferència, tret dels darrers segons. Rizvic va fer-se gran en el rebot i anotant també en atac, Hernangómez posava per davant el Sevilla des de la línia dels tirs lliures, i White alternava amb un triple. A aquest llançament el seguia un triple impossible sobre la botzina de Grigonis, i el partit acabaria amb tirs lliures a banda i banda.

Pedro Martínez, declarava a la roda de premsa que «els dos triples de Grigonis i White han marcat la diferència; hem de millorar, sobretot en defensa; guanyar sempre és un pas endavant, tot i que és indiferent guanyar consecutivament o no; ni fa 10 dies ens havíem de tallar les venes, ni ara ens hem salvat; amb el que estem fent no és suficient, hem de millorar molt, encara; nosaltres tenim 17 rivals directes, entre els quals hi ha el Sevilla».