L’ICL Manresa fa el millor partit de la sèrie i es planta a la final (76-83)

Un gran partit dels homes de Diego Ocampo a Palència dóna la classificació per a la lluita final per l’ascens. Bon partit de tots els jugadors, amb Nacho Martín (19 punts) i Ashley Hamilton (15) com a destacats.

Divendres 25 de Maig de 2018 a les 23:14

76 Chocolates Trapa Palencia | Pressley 13, Pino 14, Grimau 8, Otegui 17 i Busma 10; Miso 4, Garrido 6, Ruffin, Cvetinovic 5, i Toledo 4.

83 ICL Manresa | Costa 6, Lundberg 5, Allen 7, Martín 19 i Trias 10; Hamilton 15, Jou, Sakho 3, Garcia, Muñoz 10 i Gintvainis 8.

Parcials: 22-20, 18-19; 18-27 i 18-17.

Cap a la final, in crescendo. L’ICL Manresa va fer a Palència el millor dels partits en el que portem de play-off per derrotar un equip que estava davant la seva afició i va demostrar lluitar fins al final. Un tercer quart memorable amb gran encert de Hamilton i Martín posava en safata la victòria. Els homes més destacats dels vermells van ser els dos ala-pivots: Martín amb 19 punts, i Hamilton, amb 15.

El primer període acabaria amb la tònica habitual de l’eliminatòria: igualat. Tot i això, va costar estrenar el marcador almenys 2 minuts, fins que Costa anotava amb un triple. Nacho a la pintura acostava l’equip del Bages, que amb un 2 més 1 de Gintvainis i un triple de Muñoz igualava pràcticament el partit. Sakho i novament un triple de Costa posaven el Manresa a només 2 punts.

Es va repetir pràcticament un guió calcat en el segon quart, que començava amb encert local i resposta, ara de Martín des dels 6,75. Ocampo parava la resposta local amb un minut, i després Nacho Martín seguia percutint per no deixar marxar el rival. Gintvainis encertava des lluny i empatava, i després de la cistella de Trias el marcador quedava 40-39.

Després del descans, una jugada polèmica amb un tap il·legal a Trias no concedit va provocar la tècnica a la banqueta visitant. Anotava el Palencia, però Nacho tornava a respondre. Va venir després una ratxa de triples amb Martín, Muñoz, Lundberg i de nou Muñoz. Els castellans trobaven resposta també des de l’arc, però Allen encertava de nou per seguir el bombardeig, al qual s’apuntaria Hamilton amb 2 triples més per acabar el tercer quart. 8 punts d’avantatge que calia administrar.

En el darrer període, bona gestió de l’ICL Manresa, que no es va posar nerviós i va trobar solucions per poder encarrilar la victòria. Tot i això, un ruix dels locals amb dos triples provocava a menys de 2 minuts per al final el minut d’Ocampo. El Manresa seguia encara a 8 punts d’avantatge, i les defenses van manar en els darrers segons.

Diego Ocampo deia després del partit que “ha estat un partit molt dur com tots els d’aquest play-off; ens ha costat entrar al partit, perquè no estàvem amb el ritme adequat, mentre que ells jugaven bé; mica en mica ens hem ficat al partit des de l’atac, amb algun tir que ens ha ficat al partit; la sortida del tercer quart també ens ha costat, però a partir del minut 25 hem canviat el ritme, tot i que un parell d’errors ens han costat 6 punts; hem tingut molt encert, però tirant sols; estem molt contents, estic molt content amb l’equip per l’actitud, no només per l’encert”.