menu
La Fase Prèvia de la Minicopa Endesa 2020 ja té grups i calendari
La Fase Prèvia de la Minicopa Endesa 2020 ja té grups i calendari
La Fase Prèvia de la Minicopa Endesa 2020 ja té grups i calendari

La Fase Prèvia de la Minicopa Endesa 2020 ja té grups i calendari

Es farà a l'Alqueria del Bàsquet de València del 6 al 8 de desembre, i el Catalana Occident tindrà com a rivals el Tenerife, el Saragossa i l'Obradoiro

Dimecres 30 de Octubre de 2019 a les 12:46

L'Alqueria del Bàsquet (València) acollirà entre el 6 i el 8 de desembre la Fase Prèvia de la Minicopa Endesa 2020, en què 16 equips infantils pugnaran per unir-se a Reial Madrid i Unicaja a la Fase Final que es disputarà durant la Copa del Rei de Màlaga. Sistema de competició, distribució de grups i calendari han quedat ja definits.

L'Alqueria del Basket, el centre esportiu que acull a tota la pedrera del València Basket, acollirà la fase prèvia de la propera Minicopa Endesa entre el 6 i el 8 de desembre. Allà setze equips infantils -en representació dels clubs de la Lliga Endesa- competiran per aconseguir una de les sis places a la fase final del torneig que es disputarà a Màlaga amb motiu de la Copa del Rei (13-16 de febrer de 2020) . Per a aquesta cita definitiva estan ja classificats el Reial Madrid, com a vigent campió, i l'Unicaja, com a amfitrió.

Els equips participants en aquesta fase prèvia han estat distribuïts en quatre grups de quatre conjunts que jugaran en format de lliga regular a una volta (3 jornades). Les sis places en competició per a la fase final s'atorgaran de la següent manera:

  • El líder de cada grup es classificarà directament un cop acabada la fase regular.
  • Les dues places restants es decidiran en les eliminatòries directes que disputaran els segons classificats el diumenge 8 de desembre: 2n Grup A contra 2n Grup B i 2n Grup C contra 2on Grup D).

L'entrada a tots els partits serà gratuïta.

Aquesta serà la cinquena vegada en la història de la Minicopa Endesa que els equips hauran d'aconseguir la seva classificació per a la fase final a través d'una ronda prèvia. Aquest format es va utilitzar per primera vegada en la temporada 2015-16 en una edició que es va celebrar a Saragossa. La segona edició de la fase prèvia es va disputar entre Fuenlabrada i Madrid, mentre que l'Alqueria del Bàsquet va esdevenir la seu a partir de la següent. Una seu que tindrà continuïtat en les temporades 2020-21 i 2021-22 després de l'acord recentment entre l'ACB i el València Basket Club.