menu
Gamelab J04 BAXI Manresa - Casademont Zaragoza
Gamelab J04 BAXI Manresa - Casademont Zaragoza
Gamelab J04 BAXI Manresa - Casademont Zaragoza

Gamelab J04 BAXI Manresa - Casademont Zaragoza

El Zaragoza arriba al Nou Congost amb un Santi Yusta líder en valoració i puntuació i amb Jahlil Okafor com a jugador revelació.

Dimarts 3 de Octubre de 2023 a les 16:29

El BAXI Manresa enfronta aquest dissabte el Casademont Zaragoza, un equip perillós a la pintura que ve liderat en les primeres jornades per Santi Yusta i Jahlil Okafor. Els aragonesos compten amb un balanç d'una victòria i una derrota en els seus primers dos partits de lliga, a falta que juguin la tercera jornada contra l'Obradoiro. Els de Porfirio Fisac van visitar el WiZink Center en la primera jornada on el Real Madrid no els va donar cap opció (101-70), i en la seva estrena al Príncipe Felipe van derrotar l'Unicaja de Màlaga (100-92).

Qui aporta els punts al Zaragoza?

Els d'Aragó venen liderats en puntuació per Santi Yusta i Jahlil Okafor. El madrileny és el tercer líder en puntuació de la Lliga Endesa amb una mitjana de 18 punts per partit, mentre que el flamant fitxatge ex-NBA n'aporta una mitjana de 15,5. A banda dels dos clars líders en puntuació, d'altres jugadors que més cistelles aconsegueixen són Mark Smith (11,5 pts.), Andrea Cinciarini (7,5 pts.) i Emir Sulejmanovic (7 pts.).

El duel: Devin Robinson vs Santi Yusta

Devin Robinson i Santi Yusta estan sent els líders dels seus equips en les primeres jornades de la Lliga Endesa. L'ala-pivot del Manresa ha començat de bona manera la seva segona temporada al Nou Congost. Líder en valoració (15,3) i puntuació (14,3) de l'equip manresà, l'americà va protagonitzar una actuació clau perquè el BAXI Manresa aconseguís el seu primer triomf a la pista del Río Breogán. A més, Robinson figura com el quart jugador amb més tirs de 2 anotats, amb 5,3 per partit.

D'altra banda, arriba al Nou Congost Santi Yusta, líder en estadístiques del Casademont Zaragoza. El madrileny és el quart jugador amb millor valoració de la Lliga Endesa, aconseguint 21 crèdits per partit, i el tercer màxim anotador de la lliga amb una mitjana de 18 punts per partit. Yusta va ser peça clau en la victòria dels aragonesos davant l'Unicaja de Màlaga en la seva estrena al Príncipe Felipe (20 punts i 26 de valoració). Per si no fos prou, Yusta lidera l'estadística de tirs de 2 anotats, amb 7 per partit.

Els % de tir

(Cal tenir en compte que el BAXI Manresa ha disputat 3 partits i el Casademont Zaragoza n'ha disputat 2)

El BAXI Manresa recorre molt més al tir de 3 que el Zaragoza. Els catalans llançen una mitjana de 29,7 triples per partit aconseguint un 40,4% d'efectivitat. D'altra banda, els de Porfirio Fisac llançen una mitjana de 16 triples cada partit i obtenen un 34,4% d'efectivitat.

Dins la pinutra la cosa canvia. El Zaragoza domina el tir de 2 amb un 56,5% d'efectivitat i amb una mitjana de 46 tirs per partit. En canvi, el BAXI Manresa obté un 48,1% d'efectivitat en els tirs de 2, i en llença una mitjana de 44,3%.

En el tir lliure tan BAXI Manresa (75%) com Casademont Zaragoza (78,6%) mantenen un alt percentatge d'efectivitat.

Els antecedents

El Zaragoza sempre ha estat un rival difícil pels de Pedro Martínez. Els aragonesos s'han emportat 18 dels 26 partits disputats entre els dos conjunts, i només 8 han caigut de part dels del Nou Congost. L'última victòria dels catalans va ser el 12 de febrer de 2022, en la jornada 22 de la Lliga Endesa, que a més a més ha estat la victòria més àmplia del Manresa davant el Zaragoza (94-73). L'ùltim duel disputat entre els dos equips se'l van emportar els de Porfirio Fisac el passat abril, en la jornada 28 de l'ACB (99-88).