menu
Gamelab J05 BAXI Manresa - Zunder Palencia
Gamelab J05 BAXI Manresa - Zunder Palencia
Gamelab J05 BAXI Manresa - Zunder Palencia

Gamelab J05 BAXI Manresa - Zunder Palencia

Un Zunder Palencia amb necessitat de victòries buscarà estrenar-se al Nou Congost.

Dimarts 10 de Octubre de 2023 a les 17:52

El BAXI Manresa rep aquest diumenge el Zunder Palencia, un equip que encara no coneix la victòria a l'ACB i que arriba al Nou Congost amb l'objectiu d'allunyar-se de la zona de descens. Quatre derrotes en les quatre primeres jornades, una a la pròrroga contra el Barça, són els resultats dels palentins en la seva primera temporada a la Lliga Endesa. Els de Marco Antonio Justo encara no coneixen la victòria, però són un equip perillós que posa contra les cordes a tots els seus rivals.

Qui aporta els punts al Palència?

Els palentins han estat liderats en puntuació a les primeres jornades per Yannick Franke i Vitor Benite. Per una banda el neerlandès és el jugador que més punts aporta a l'equip de Marco Antonio Justo, una mitjana de 14 punts per partit, mentre que, d'altra banda, el brasiler n'aporta una mitjana de 13,5. Tot i axiò, el Zunder Palencia compta amb altres jugadors amb capacitat anotadora, com per exemple Brandon Brown (10,8p), Anzejs Pasecniks (8p), Matt Haarms (8p) o Keye Van der Vuurst (7p).

El duel: Dani Pérez vs Vitor Benite

El d'Hospitalet de Llobregat i el brasiler estan essent dos dels líders en els seus respectius equips. Dos jugadors que aquest diumenge es veuran les cares i que intentaran donar la seva millor versió per aconseguir la victòria. Dani Pérez encara manté la seva bona dinàmica de joc, amb una mitjana de 12,3 punts, 8,5 assistències i 14,8 crèdits de valoració per partit. De la banda del Palència arriba Vitor Benite, un jugador amb gran experiència a l'ACB que està tenint un gran protagonisme en l'equip recentment ascendit. 13, 5 punts i 10,8 de valoració són les mitjanes que està aportant el brasiler al Zunder Palencia cada partit. Cal destacar que tant Dani Pérez (47,4%) com Vitor Benite (42,9%) tenen un gran encert en el tir de tres, un requisit que pot ser molt important de cara a obtenir la victòria en el partit d'aquest diumenge.

Els % de tir

L'equip de Pedro Martínez supera el Zunder Palencia en tots els percentatges de tir. En els triples el BAXI Manresa compta amb un 35,5% d'efectivitat, davant un 28,7% dels palentins. En el tir de dos els percentatges estan més igualats. Un 51,2% manresà davant un 49,2% dels jugadors dirigits per Marco Antonio Justo. Quan passem a parlar del tir lliure tan BAXI Manresa (77%) com Zunder Palencia (73,3%) tenen gran efectivitat.

Els antecedents

El Manresa i el Palència només s'han vist les cares cinc vegades, això si, totes en una mateixa temporada. I és que el Palència és un rival que porta bons records als catalans. A la temporada 2017-18, quan els dos equips jugaven a la LEB Or, manresans i palentins van disputar la semifinal dels play-offs d'ascens a ACB, la qual guanyaria el Manresa, que acabaria retornant a la Lliga Endesa.

Els vells coneguts

El preparador físic Arnau Moreno, actualment part del cos tècnic del Zunder Palència, és vell conegut del BAXI Manresa, club del qual va formar part entre els anys 2014 i 2017.

L'actual jugador del BAXI Manresa, Dani Pérez, va jugar al Palència durant la temporada 2015-16, equip amb el qual va assolir l'ascens.