menu
GameLab J06 Valencia Basket - BAXI Manresa
GameLab J06 Valencia Basket - BAXI Manresa
GameLab J06 Valencia Basket - BAXI Manresa

GameLab J06 Valencia Basket - BAXI Manresa

El BAXI Manresa visita la complicada pista del Valencia Basket en la sisena jornada de la Lliga Endesa. Els dos equips arriben amb una bona ratxa de victòries, tres consecutives pels catalans i quatre de seguides pels de la Fonteta.

Dilluns 16 de Octubre de 2023 a les 17:06

El BAXI Manresa buscarà ampliar la seva bona dinàmica de victòries visitant La Fonteta. Els de Pedro Martínez tindran al davant al Valencia Basket, un equip d'Eurolliga, que es troba amb un balanç de 4 victòries i 1 derrota a l'ACB.

Qui aporta els punts al València?

El València és un equip que compta amb molts jugadors amb capacitat anotadora. Chris Jones (14p) i Brandon Davies (13,4p) són els dos jugadors que més punts aporten al conjunt d'Álex Mumbrú, seguits per Jared Harper (12p), Semi Ojeleye (10p), Josep Puerto (8,4p) i Kassius Robertson (7,4p).

El duel: Martinas Geben vs Boubacar Touré

Martinas Geben (13,8v) i Boubacar Touré (7,2v) es troben al top 10 de màxims taponadors de la Lliga Endesa. Per un costat, Martinas Geben ocupa el setè lloc de la llista amb 1,2 taps per partit, mentre que de l'altre costat, Boubacar Touré lidera l'estadística amb 1,8 taps per partit. En quan a punts, Geben està tenint més influència anotadora en el seu equip respecte Touré, el lituà n'aporta 12,2 per partit (52,8% d'efectivitat) i el senegalès n'aporta 4,2 (63,6% d'efectivitat).

Els % de tir

València i Manresa són dos equips que superan la mitjana de 80 punts per partit. Els valencians anoten una mitjana de 7,4 triples per partit (37%), i els manresans una mitjana d'11,4 (37,3%). En el tir de 2, el València (60%) té més efectivitat que el Manresa (50,5%). I en els tirs lliures, els dos equips tenen un gran percentatge d'efectivitat; el València un 75,4% i el Manresa un 76,3%.

Els antecedents

El València és un equip que resulta complicat als del Nou Congost. Els dos equips s'han vist les cares un total de 61 vegades al llarg de la història, amb un balanç de 20 victòries manresanes i 41 pels de València. No obstant això, l'últim partit que va enfrontar els dos equips es va saldar amb victòria dels de Pedro Martínez al Nou Congost (87-82) en la jornada 31 de la passada Lliga Endesa. La victòria més àmplia del Manresa davant el València va ser amb una diferència de 13 punts (95-72) la temporada 88-89.

Els vells coneguts

Actualment, a la plantilla del BAXI Manresa hi ha dos integrants amb passat valencianista.

D'una banda, el tècnic Pedro Martínez va dirigir el Valencia Basket durant dues temporades, entre el 2015 i el 2017. En la seva segona temporada al club valencià, Pedro es va proclamar campió de la Lliga Endesa.

D'altra banda, Pierre Oriola va vestir la samarreta valencianista la temporada 2016-17, en la que va ser una peça clau de l'equip per assolir el títol de l'ACB.