menu
GameLab J07: BAXI Manresa - Coviran Granada
GameLab J07: BAXI Manresa - Coviran Granada
GameLab J07: BAXI Manresa - Coviran Granada

GameLab J07: BAXI Manresa - Coviran Granada

Un Granada liderat per l'ex-manresà Joe Thomasson visita el Nou Congost a la recerca de la segona victòria.

Dimarts 24 de Octubre de 2023 a les 17:17

El BAXI Manresa rebrà aquest diumenge un Coviran Granada que busca la seva primera victòria lluny de casa aquesta temporada. L'equip dirigit per Pablo Pin es troba amb un balanç d'una victòria i quatre derrotes a la Lliga Endesa, ocupant la quinzena posició a la classificació.

Qui aporta els punts al Granada?

El màxim anotador dels andalusos és un vell conegut del Nou Congost. Joe Thomasson, que va jugar una temporada amb el BAXI Manresa, anota una mitjana de 16 punts per partit. Un dels altres homes anotadors del Granada és Kwan Cheatham. El nord-americà és un home molt perillós en el tir de tres, des d'on té un 46,8% d'efectivitat, i també compta amb un 52,4% d'efectivitat en el tir de dos. Cal destacar també la perillositat en el triple de David Kramer (9,8p) i el domini de la pintura de Cristiano Felicio (12,5p).

El duel: Dani Pérez vs Lluís Costa

Aquest diumenge es veuran les cares dos dels màxims assitents de la Lliga Endesa. Els dos catalans formen part del TOP5 assistents de la competició. Dani Pérez és el líder de l'estadística amb una mitjana de 7,5 assistències per partit, mentre que Lluís Costa ocupa la cinquena posició amb una mitjana de 5,2.

Cal destacar que tant Dani com Lluís són uns dels homes més anotadors dels seus respectius equips. El base del BAXI Manresa anota 9,5 punts per partit i el jugador del Coviran Granada una mitjana de 11,8 punts. Cal destacar el percentatge d'efectivitat de tir de tres entre els dos jugadors, el qual és molt igualat; Dani Pérez amb un 33,3% i Lluís Costa amb un 37,1%.

En quan a l'estiadísitca de valoració Dani Pérez puntua una mitjana de 9,7 crèdits per partit davant els 15,2 crèdits de Lluís Costa.

Els % de tir

Els dos equips tenen un igualat percentatge d'efectivitat en el tir de 3, un 35,2% del BAXI Manresa i un 35% del Granada. En el tir de 2, el Granada supera lleugerament el Manresa amb un 55,7% d'efectivitat sobre el 51% manresà. També és molt igualada l'efectivitat des del tir lliure; 76,5% del BAXI Manresa i 77,4% del Coviran Granada.

Els antecedents

El BAXI Manresa ha vençut el Coviran Granada en els dos únics partits que han enfrontat catalans i andalusos.

Els dos equips es van veure les cares la passada temporada de la Liga Endesa. El partit a Granada, va ser el més ajustat, 84-87, en la jornada 2 de la lliga regular. El partit al Nou Congost, a la jornada 27, va acabar amb victòria manresana per 86-77.

Els vells coneguts

Són tres els jugadors del Granada que han tingut passat al BAXI Manresa:

Pere Tomàs va formar part de la plantilla del Manresa en dues etapes de la seva carrera. El balear va arribar al Nou Congost el 2016, on va estar- una temporada. El 2018 va tornar al club, i el va abandonar el 2020.

Joe Thomasson va disputar la temporada 2021-22 amb el BAXI Manresa i va ser una de les figures claus de l'equip per arribar a la Final Four de la Lliga de Campions.

Lluís Costa va ser jugador del club manresà entre el 2018 i el 2020.