menu
GameLab J08: UCAM Murcia - BAXI Manresa
GameLab J08: UCAM Murcia - BAXI Manresa
GameLab J08: UCAM Murcia - BAXI Manresa

GameLab J08: UCAM Murcia - BAXI Manresa

El BAXI Manresa buscarà sumar una victòria lluny del Nou Congost davant un UCAM Murcia amb el jugador més en forma de l'ACB a les seves files.

Dimarts 31 de Octubre de 2023 a les 16:05

El BAXI Manresa viatja fins a Múrcia per disputar la vuitena jornada de la Lliga Endesa al Palacio de los Deportes. Els catalans visiten un UCAM Murcia dirigit per Sito Alonso que es troba amb un balanç de 4 victòries i 3 derrotes, i amb el jugador més enforma de la competició a les seves files; Simon Birgander.

Qui aporta els punts al Murcia?

L'UCAM ve liderat principalment en puntuació per Simon Birgander (16,4 pts) i Dylan Ennis (14,7 pts). Els altres jugadors amb alta puntuació dels murcians són Ludde Hakanson amb 10,9 punts, Dustin Sleva amb 9,4 punts i Nemanja Radovic i Howard Sant-Roos, ambdós amb 7,6 punts per partit.

El duel: Brancou Badio vs Simon Birgander

Tant Badio com Birgander són els màxims anotadors dels seus respectius equips. El base del BAXI Manresa aporta una mitjana de 14,4 punts per partit, essent l'onzè jugador més anotador de l'ACB, davant els 16,4 punts del pivot del Múrcia, que el col·loquen com a màxim anotador de la competició.

Cal destacar que Simon Birgander és el jugador més en forma de la Lliga Endesa. El suec és actual líder de les següents estadístiques: valoració (23,3), punts (16,4), rebots (10,6), rebots defensius (6,6), rebots ofensius (4), tirs de dos (7) i mates (1,7), a més de ser el segon jugador amb més taps de la lliga (1,4).

En el tir de dos Badio i Birgander mantenen un percentatge d'efectivitat superior al 50%; 51,2% del manresà davant un 61,3% del murcià.

Brancou i Simon també tenen en comú ser el jugador que més minuts disputa en els seus equips. Pedro Martínez posa a pista a Badio una mitjana de 26:09 minuts, i Sito Alonso fa jugar una mitjana de 29:03 minuts a Birgander.

En valoració, Brancou Badio firma 12,4 crèdits per partit, mentre que Simon Birgander és el jugador que més en firma de tota l'ACB, 23,3.

Els % de tir

Si comparem els percentatges de tir del BAXI Manesa i UCAM Murcia podem observar una clara igualtat entre els dos equips. En el triple els catalans tenen un 33,8% d'efectivitat davant un 29,3% d'efectivitat dels murcians.

Si ens n'anem a comparar el tir de dos, els de Sito Alonso anoten lleugerament més que els de Pedro Martínez. L'UCAM té un 55,5% d'efectivitat en el tir de dos i el BAXI un 52,4%.

En el tir lliure tant BAXI Manresa (77,3%) tant UCAM Murcia (75%) mantenen un alt percentatge d'efectivitat.

Els antecedents

Els del Nou Congost i els del Palacio de los Deportes s'han vist les cares un total de 45 vegades. De tots aquests partits el BAXI Manresa n'ha guanyat 29, i els altres 16 han caigut per part de l'UCAM Murcia.

En l'últim partit disputat entre els dos equips, la victòria va ser manresana (93-83) en el partit de la jornada 29 de la passada ACB que es va jugar al Nou Congost.

Els últims 10 partits es resumeixen en 6 victòries del Manresa i 4 del Múrcia.

La victòria més àmplia del BAXI Manresa sobre l'UCAM Murcia va ser el 1996, a la jornada 5 de l'ACB, per 79-54.

Els vells coneguts

L'actual jugador de la plantilla de l'UCAM Murcia, Jordan Sakho, va vestir la samarreta del BAXI Manresa entre els anys 2016 i 2021. Durant els anys que Sakho va estar al club, va jugar un total de 53 partits en els quals va jugar un total de minuts de 730 i va anotar 266 punts.