menu
GameLab J17: Surne Bilbao Basket - BAXI Manresa
GameLab J17: Surne Bilbao Basket - BAXI Manresa
GameLab J17: Surne Bilbao Basket - BAXI Manresa

GameLab J17: Surne Bilbao Basket - BAXI Manresa

El BAXI Manresa viatja a Bilbao per segellar el seu bitllet a la Copa del Rei. Al davant, un equip que es vol allunyar de la zona perillosa.

Dimecres 3 de Gener de 2024 a les 17:00

El BAXI Manresa visita el Bilbao Arena aquest diumenge a partir de les 12:30h. Una victòria de l'equip de Pedro Martínez suposaria la classificació per a la Copa del Rei de Màlaga. Al davant, es trobarà un Surne Bilbao Basket que es troba catorzè classificat amb un balanç de 6 victòries i 10 derrotes. L'equip dirigit per Jaume Ponsarnau només ha aconseguit 2 victòries en els darrers 11 partits de Lliga Endesa, davant València i Girona.

Qui aporta els punts al Bilbao?

La mitjana de puntuació del Bilbao Basket és de 77,4 punts per partit, la tercera més baixa de la competició. El jugador que més cistelles anota dels bascos és Sacha Killeya-Jones, amb 12,4 punts per partit. Els altres jugadors més anotadors de l'equip de Jaume Ponsarnau són: Adam Smith (11,4pts), Melwin Pantzar (9,5pts), Kristian Kullamae (8,8 pts) i Tryggvi Hlinason (7,2 pts).

El duel: Pérez vs Renfroe

El base català i el base nascut als Estats Units formen part del top 10 de màxims assistents de la Lliga Endesa. Dani Pérez ocupa la primera posició de l'estadística amb una mitjana de 6,8 assistències per partit, mentre que l'exmanresà Alex Renfroe és el sisè jugador de la competició que més assistències reparteix, 4,9 per partit.

En la faceta anotadora els dos jugadors són figures importants per als seus respectius equips. El base del BAXI Manresa és el quart anotador dels catalans amb una mitjana de 8,8 punts per partit. Per la seva banda, Renfroe aporta una mitja de 6,4 punts cada partit als 'homes de negre'.

Part d'aquesta anotació ve del gran encert que tenen els dos bases en el tir de 3, on són uns dels jugadors amb més amenaça des del triple en els seus equips. Dani Pérez compta amb un 38,3% d'efectivitat davant el 35,5% que obté Alex Renfroe.

En valoració tant Pérez com Renfroe estan entre els millors jugadors dels seus equips. A l'equip dirigit per Pedro Martínez, Dani Pérez és el tercer jugador que més crèdits de valoració aporta amb una mitjana de 9,6 per partit. En canvi, al Bilbao Basket Renfroe és el segon integrant de la plantilla amb millor estadística de valoració, aportant 11,3 crèdits cada partit.

Els % de tir

El tir de 3: Surne Bilbao Basket 32,3% / BAXI Manresa 33,1%

El tir de 2: Surne Bilbao Basket 51,5% / BAXI Manresa 53,6%

El tir lliure: Surne Bilbao Basket 70,1% / BAXI Manresa 74,6%

Els antecedents

El Bilbao Arena és un dels escenaris on al BAXI Manresa més li ha costat guanyar. En 16 visites de partit ACB, els catalans només han pogut treure 1 victòria. Va ser l'any 2021 amb un resultat de 96-108, en un partit on el jugador destacat va ser Seth Hinrichs: 18pts, 7reb, 4ass i 24val.

L'últim partit jugat a Bilbao, el 29 d'abril de 2023, el Manresa va caure derrotat pels 'homes de negre' per 80-76, tot i l'alta anotació de Jerrick Harding (21pts) i Devin Robinson (17pts), que van finalitzar el duel amb 19 crèdits de valoració.

Els vells coneguts

Alex Renfroe: Va ser jugador del Manresa durant la temporada 2018-19. És la seva primera temporada al Surne Bilbao Basket.

Melwin Pantzar: Va arribar al Manresa a mitjans de la temporada 2020-21. És la seva primera temporada al Surne Bilbao Basket.

Jaume Ponsarnau: Va formar part de l'staff manresà durant 10 temporades (2003-2013) com a encarregat d'scouting, entrenador assistent i primer entrenador. És el segon any que dirigeix el conjunt basc.