GameLab J18: BAXI Manresa - Baskonia

El BAXI Manresa inicia la segona volta davant un Baskonia que busca refer-se de l'última derrota.

Dimecres 10 de Gener de 2024 a les 17:00

El BAXI Manresa rep aquest diumenge un Baskonia que busca retrobar-se amb la victòria després de caure derrotats davant el Real Madrid i quedar-se fora de la Copa del Rei. El conjunt dirigit per Dusko Ivanovic és el 9è classificat de la Lliga Endesa, amb el mateix balanç que els bagencs, 9 victòries i 8 derrotes. Aquest partit donarà inici a la segona volta de la competició, i els bascos tenen un clar objectiu, disputar el play-off pel títol. En el partit corresponent a la primera volta, el Baskonia va derrotar el BAXI Manresa amb un resultat de 94-86, en el duel disputat al Buesa Arena la jornada 11.

Qui aporta els punts al Baskonia?

La mitjana de puntuació del Baskonia és de 84,8 punts per partit, és el quart equip més anotador de la Lliga Endesa, just per davant del BAXI Manresa, qui és el cinquè. L'escorta nord-americà Markus Howard és el màxim anotador no tan sols del Baskonia, sinó de tota l'ACB, amb una mitjana de 17 punts per partit. El conjunt dirigit per Dusko Ivanovic té altres jugadors amb molta capacitat anotadora, com Chima Moneke (14,5 pts), Vanja Marinkovic (11,2 pts), Codi Miller-McIntyre (10,9 pts) o Matt Costello (9,8 pts).

El duel: Robinson vs Howard

Devin Robinson i Markus Howard són dos dels jugadors amb més amenaça d'anotació, no només dels seus equips, sinó també de la competició. Els dos formen part del TOP10 jugadors amb més anotació de l'ACB. Markus Howard és el màxim anotador de la competició amb una mitja de 17 punts per partit, mentre que Devin Robinson és el 9è jugador que més punts anota, 14,2 per partit.

En el tir de 2, Devin Robinson és més poderós que el base del Baskonia i es demostra en el percentatge d'efectivitat: Robinson 58% / Howard 50%.

Els dos jugadors tenen un minutatge superior als 20 minuts. Pedro Martínez posa a pista el l'ala-pivot nord-americà una mitja de 25:35 minuts cada partit, mentre que Markus Howard disputa una mitja de 21:31 minuts.

A l'hora de sumar crèdits de valoració, Devin Robinson és el 5è millor jugador de la Lliga Endesa i el 1r del BAXI Manresa, amb una mitja de 16,8 crèdits de valoració. Per la seva part, Markus Howard valora una mitja de 10,7 crèdits per partit.

Els % de tir

El tir de 3: BAXI Manresa 32,4% / Baskonia 36,2%

El tir de 2: BAXI Manresa 53,1% / Baskonia 54,7%

El tir lliure: BAXI Manresa 73,9% / Baskonia 78,6%

Els antecedents

El Baskonia ha visitat el Nou Congost un total de 46 vegades per disputar un partit d'ACB. Els bascos s'han endut la victòria en 19 ocasions, mentre que els bagencs han guanyat 27 vegades.

L'últim partit que va enfrontar el BAXI Manresa i el Baskonia al Nou Congost va ser el 20 de novembre de 2022, en la jornada 8 de la Lliga Endesa, que va acabar amb victòria manresana per 93-80.

La victòria més àmplia dels bagencs davant el Baskonia, data del 21 de gener de 1979, quan el Manresa va guanyar amb una diferència de 28 punts (111-83).

En les seves darreres 3 visites al Bages el Baskonia no ha aconseguit guanyar. La seva última victòria davant el BAXI Manresa va ser el 6 de gener de 2019 per 66-82, en la jornada 15 de la Lliga Endesa.

Els vells coneguts

Chima Moneke: va ser jugador del BAXI Manresa durant la temporada 2021-22. Va disputar la Copa del Rei, el Play-off de la Liga Endesa i la Final Four de la Basketball Champions League.