menu
GameLab J19: Zunder Palencia - BAXI Manresa
GameLab J19: Zunder Palencia - BAXI Manresa
GameLab J19: Zunder Palencia - BAXI Manresa

GameLab J19: Zunder Palencia - BAXI Manresa

El BAXI Manresa visita un Zunder Palencia que ha guanyat dos dels seus últims tres partits.

Dimecres 17 de Gener de 2024 a les 16:00

El BAXI Manresa visitarà la pista del Zunder Palencia el pròxim dissabte a partir de les 20:45. Els palentins són els últims classificats de la competició, amb un balanç de 3 victòries i 15 derrotes. No obstant això, el conjunt dirigit per Luis Guil ha guanyat dos dels tres darrers partits que ha disputat, davant Bilbao i Girona.

Qui aporta els punts al Zunder Palencia?

La mitjana de puntuació del Palència és de 76,1 punts per partit, es tracta de la segona pitjor anotació de tota la Lliga Endesa. L'home que més puntuació anota al Zunder Palencia és Vitor Benite. L'escorta nascut al Brasil aporta una mitja de 12,4 punts per partit. L'equip dirigit per Luis Guil té altres homes perillosos en la faceta anotadora com poden ser: Anzejs Pasecniks (11,4 pts), Yannick Franke (11,3 pts), Keye Van der Vuurst (10 pts) o Isaiah Piñeiro (7,5 pts).

El duel: Van der Vuurst vs Dani Pérez

Keye Van der Vuurst i Dani Pérez formen part del Top 5 d'assistents de la Lliga Endesa. El base del BAXI Manresa és el líder de l'estadística amb una mitja de 6,8 assistències part partit, mentre que el base neerlandès del Zunder Palencia ocupa la quarta posició del rànquing amb 4,9 assistències cada partit.

En la faceta anotadora els dos bases tenen un pes important el seu equip. Tant Dani Pérez (8,2 pts) com Van der Vuurst (10 pts) són el quart jugador que més punts aporta al seu respectiu equip.

Gran part de l'anotació dels dos jugadors és causada per la seva efectivitat en el triple, on el base dels palentins té un 36,4% d'efectivitat davant el 37% del base nascut a l'Hospitalet de Llobregat.

A l'hora d'aportar crèdits de valoració cap dels dos jugadors es queda curt. La mitja de valoració de Van der Vuurst és de 8,6 crèdits per partit, mentre que la de Dani Pérez és de 9,8.

Els % de tir

El tir de 3: Zunder Palencia 32,9% / BAXI Manresa 32,4%

El tir de 2: Zunder Palencia 51,3% / BAXI Manresa 53%

El tir lliure: Zunder Palencia 74,6% / BAXI Manresa 74,4%

Els antecedents

El BAXI Manresa ha visitat la pista del Zunder Palencia en dues ocasions, ambdues a LEB OR la temporada 2017-18, en la que els manresans van aconseguir l'ascens. En les dues visites dels catalans a Castella i Lleó, la victòria s'ha quedat en mans dels manresans.

En el partit de lliga regular disputat a Palència la jornada 4 (15 d'octubre de 2017), el Manresa es va endur la victòria amb un resultat ajustat de 72-76.

La segona vegada que els del Bages van tornar a la ciutat palentina va ser en un duel per obtenir un bitllet a la final per l'ascens, on el Manresa va sentenciar l'eliminatòria amb un resultat de 76-83.

Palentins i catalans s'han vist les cares en quatre ocasions més, totes al Nou Congost, contant LEB OR i ACB, i en tots els duels la victòria ha caigut de part del BAXI Manresa.

Els vells coneguts

Arnau Moreno: Va formar part del staff manresà entre el 2014 i el 2017.

Dani Pérez: Va ser jugador del Palencia durant la temporada 2015-16.