GameLab J30: BAXI Manresa-MoraBanc Andorra

El BAXI Manresa vol continuar amb les opcions de play-off davant un MoraBanc Andorra amb un objectiu diferent, la permanència.

Dimecres 17 de Abril de 2024 a les 18:11

El BAXI Manresa torna al Nou Congost amb l'objectiu de sumar una nova victòria que el mantingui en posicions de play-off. Els homes de Pedro Martínez, que venen de vèncer el Monbus Obradoiro a domicili la passada jornada, es trobaran a davant un MoraBanc Andorra que té com a objectiu primordial escapar-se de la baralla per evitar el descens. Amb un balanç de 10 victòries i 19 derrotes, els andorrans, dirigits pel tècnic Natxo Lezkano, tenen jugadors molt talentosos a les seves files. Cal destacar el lideratge i talent de Jean Montero, un base de 20 anys que figura com a quart màxim anotador de la Lliga Endesa. Els exmanresans Jerrick Harding i Tyson Pérez tornen al Nou Congost amb la samarreta del MoraBanc Andorra.

Qui aporta els punts a l'Andorra?

Actualment, el MoraBanc Andorra té una mitja de 82,7 punts per partit. El seu referent en anotació és el jove base de 20 anys Jean Montero, qui anota una mitja de 15,1 punts per partit, essent el quart màxim anotador de la competició. Natxo Lezkano té altres jugadors amb molta anotació, sobretot l'exmanresà Jerrick Harding, amb 14,2 punts per duel, que està acompanyat també del pivot Marin Maric (12,1 punts), Tyson Pérez (11,4 punts) o Stan Okoye (7,7 punts).

El duel: Robinson vs Montero

Tant Devin Robinson com Jean Montero estan dins del Top10 de màxims anotadors de la Lliga Endesa. El jugador del BAXI Manresa ocupa la desena posició del rànquing amb una mitja de 14,1 punts per duel, mentre que el base del MoraBanc Andorra és el quart jugador amb més anotació de la competició. Gran part d'aquesta anotació ve donada pel gran encert d'ambdós jugadors en el tir de dos, on Devin Robinson manté una efectivitat del 55,8% davant el 50,6% de Jean Montero.

El talent del jove Jean Montero, de 20 anys, l'ha portat a ser actualment el segon jugador amb millor valoració de la competició amb una mitja de 19,5 crèdits. Per la seva banda, Devin Robinson és el manresà que més valoració aconsegueix, 15,5 crèdits per partit.

En una de les estadístiques on els dos jugadors mantenen grans números és el rebot, on la mitja de Robinson es manté en 5,5 per duel, davant els 3,6 rebots de Montero.

Els % de tir

El tir de 3: BAXI Manresa 32% / MoraBanc Andorra 34,2%

El tir de 2: BAXI Manresa 52,2% / MoraBanc Andorra 54,1%

El tir lliure: BAXI Manresa 75,3% / MoraBanc Andorra 73,7%

Els antecedents

En un total d'11 visites de l'Andorra al Nou Congost, el Manresa només els ha pogut derrotar en 4 ocasions.

En el darrer partit disputat entre manresans i andorrans, va ser el BAXI Manresa qui es va endur la victòria amb un contundent resultat de 94-60, que fins ara, ha estat la victòria més àmplia dels del Bages sobre l'Andorra.

En el partit corresponent a la primera volta, jugat al Pavelló de Govern, els homes de Pedro Martínez es van endur el triomf en un ajustat partit que es va decantar de la banda dels visitants (86-90).