menu
GameLab J33: BAXI Manresa-Surne Bilbao Basket
GameLab J33: BAXI Manresa-Surne Bilbao Basket
GameLab J33: BAXI Manresa-Surne Bilbao Basket

GameLab J33: BAXI Manresa-Surne Bilbao Basket

El BAXI Manresa juga el darrer partit al Congost on necessita una victòria per estar més a prop dels play-offs. El seu rival serà el Bilbao Basket de Jaume Ponsarnau.

Dimecres 8 de Maig de 2024 a les 17:13

El BAXI Manresa juga l'últim partit de lliga regular al Nou Congost en un duel davant el Surne Bilbao Basket que serà transcendental en la lluita pels play-offs de la Lliga Endesa. Els bascs no es juguen res després d'haver assolit la permanència però buscaran emportar-se la victòria de Manresa i refer-se després de caure derrotats davant el Zunder Palencia la passada jornada.

L'equip dirigit per Jaume Ponsarnau, qui va ser part del staff del Bàsquet Manresa entre el 2003 i el 2013, ocupa l'11a posició de l'ACB amb un balanç de 13 victòries i 19 derrotes. A més, els 'homes de negre' sumen quatre derrotes en les darreres quatre jornades, tres d'elles davant equips de la part baixa de la classificació.

Els homes de Pedro Martínez necessiten la victòria després de caure a Saragossa i perdre una gran oportunitat amb la derrota de Baskonia davant del Girona. Els catalans jugaran el darrer partit de lliga regular davant la seva afició abans de viatjar a Tenerife per tancar la temporada.

Qui aporta els punts al Bilbao Basket?

Actualment, el Surne Bilbao té una mitja de 79 punts per partit, la segona més baixa de la competició. La figura més important de l'equip de Jaume Ponsarnau és el pivot nascut al Canadà, Sacha Killeya-Jones, amb 11,9 punts per partit.

Els homes que acompanyen a Killeya-Jones com a màxims anotadors del conjunt basc són: Adam Smith (10,7 punts), Keith Hornsby (10,5 punts), Kristian Kullamae (9,8 punts) i Melwin Pantzar (8,8 punts).

El duel: Taylor VS Pantzar

Brandon taylor i Melwin Pantzar són uns dels bases amb més protagonisme als seus equips. Els dos jugadors han jugat 31 partits aquesta temporada sumant grans actuacions i mantenint una mitja de joc al voltant dels 20 minuts.

Tant Taylor com Pantzar mantenen una anotació semblant. El base nord-americà del BAXI Manresa anota una mitja de 9,1 punts per partit davant els 8,8 punts de Pantzar. Aquestes anotacions venen donada en gran part per l'encert que els dos jugadors tenen dels del tir de 3, on Taylor manté un 27,7% d'efectivitat davant el 32,8% del base dels 'homes de negre'.

En ocupar la posició de base, els dos jugadors són peces importants en la generació de joc del seu equip. Gràcies a això, Taylor (3,3 ass) i Pantzar (2,5 ass) donen gran nombre d'assistències als seus companys.

En les seves actuacions en tots els seus partits aquesta temporada, les mitges de valoració dels dos bases són: Brandon Taylor 8 val i Melwin Pantzar 12,2 val.

Els % de tir

El tir de 3: BAXI Manresa 31,6% / Surne Bilbao Basket 33,8%

El tir de 2: BAXI Manresa 52,5% / Surne Bilbao Basket 53,2%

El tir lliure: BAXI Manresa 75,7% / Surne Bilbao Basket 71,9%

Els antecedents

En un total de 16 partits entre catalans i bascs al Nou Congost, el BAXI Manresa s'ha endut 9 victòries davant les 7 del Bilbao Basket.

En el darrer partit corresponent a la temporada 2022-23, el BAXI Manresa va caure derrotat pels bilbaïns amb un resultat final de 76-89.

La victòria més recent dels catalans davant el Bilbao va ser fa dues temporades, l'octubre del 2021, quan l'equip de Pedro Martínez es va endur la victòria per 87-79.

Els vells coneguts

Jaume Ponsarnau: Va formar part de l'staff del Bàsquet Manresa entre el 2003 i el 2013.

Alex Renfroe: Va ser jugador de l'equip manresà la temporada 2018-19.

Melwin Pantzar: La temporada 2020-21 va arribar a jugar un partit amb el BAXI Manresa.