El thriller de Halloween acaba amb una gran victòria del BAXI Manresa sobre el Bilbao

Els manresans tornen a assaborir la victòria després de superar un Bilbao molt guerrer. Ferrari amb 28 punts i 7 assistències ha estat el jugador més destacat dels locals.

Dissabte 2 de Novembre de 2019 a les 21:32

Segona victòria a la Lliga Endesa del BAXI Manresa, aquesta ocasió sobre el Bilbao Basket (101-97). L’equip dirigit per Pedro Martínez va veure com se li complicava un partit que va arribar a guanyar de 13 punts de diferència. Els bascos van sortir després del descans molt forts i van arribar a capgirar el resultat. Els manresans anaven a remolc, i no va ser fins a falta de 6 segons que van igualar el partit. Amb les forces igualades, el partit marxava a la pròrroga. El locals portaven la iniciativa en aquest temps extra, però l’encert exterior basc forçava un segon quart addicional a poc per acabar. En el definitiu període, els visitants començarien dominant. Seria un miratge, doncs Ferrari en la direcció i en anotació i Dani Pérez en defensa donaven la volta al marcador en un final d’infart.

El partit començava amb nervis i poc encert dels dos conjunts. Ferrari s’animava i anotava primer de tres i després en penetració per donar el primer avantatge al BAXI Manresa. Els locals dominaven la pintura amb bones accions de Magarity i Kravish i aconseguien obrir una petita escletxa. L’exmanresa Rafa Martínez s’encarregava de tornar a igualar l’enfrontament a base de triples. Magarity agafava el relleu de Ferrari en atac i, amb dos llançaments des de més enllà dels 6,75 tornava a donar un petit coixí de 6 punts al final del primer quart.

El Bilbao iniciava el segon parcial anotant i retallava distàncies. Jou primer i Baéz en dues ocasions, sumat a bones defenses, permetien als locals aconseguir un màxim avantatge de 13 punts. El BAXI Manresa conservava fins al descans una diferència de +8.

El segon acte del partit s’iniciava amb una ratxa de 3 triples seguits del Bilbao, que tornava a posar les taules al marcador. Els àrbitres assenyalaven una falta tècnica a Toolson que el deixava fora del partit amb molts minuts per endavant. Els bascos es recolzaven en els tirs lliures per sumar i donar la volta al resultat. L’encert dels “homes de negre” des de la llarga distància i de la línia de personal els permetia entrar a l'últim parcial 4 punts a sobre.

El conjunt d’Álex Mumbrú no afluixaria el ritme i aprofitava el mal inici de quart manresà per escapar-se a 9 punts. Els bons minuts de Kravish a la zona i de Ferrari des del perímetre feien que el BAXI Manresa no li perdés la cara al partit. Els locals es van veure 5 punts a sobre a poc més de 2 minuts per finalitzar el matx i van reaccionar. La muralla defensiva de Pedro Martínez era efectiva i Ferrari i Magarity anotaven per empatar el partit de forma agònica i arribar així al temps extra.

Magarity encetava la pròrroga amb un triple i Ferrari refermava el bon inici amb una gran penetració. Els manresans van administrar l’avantatge fins a l’últim minut, on el Bilbao encadenava 5 punts per portar l’enfrontament a un segon temps addicional.

Els bascos van començar portant la iniciativa en la segona pròrroga. El BAXI Manresa es va sobreposar a l’assetjament visitant, i amb una jugada van donar la volta al marcador. Baéz provocava un 2+1, el tir lliure el fallava però el mateix dominicà agafava el rebot, treia la pilota a fora i Ferrari anotava un triple davant el deliri de l’afició del Nou Congost. Als segons finals destacava la defensa de Dani Pérez assecant la direcció del Bilbao. Un nou triple de Ferrari serviria per certificar la segona victòria de la temporada a la Lliga Endesa.