El BAXI Manresa no arriba a temps per la remuntada

Els manresans, molt erràtics de cara a cistella, van caure contra l’UNET Holon (65-67). Els locals van reaccionar massa tard i es van quedar a les portes del triomf. Vaulet amb 18 punts i Nelson amb 16 van ser els màxims anotadors locals.

Dimarts 21 de Gener de 2020 a les 22:51

El BAXI Manresa va perdre el seu primer partit a casa a la Basketball Champions League davant l’Holon d’Israel. Els manresans van anar a remolc durant gran part del partit, arribant a perdre de 20 punts, però en el darrer quart van accelerar i van tenir l’últim llançament per culminar la remuntada. Els errors en el triple (5 de 28) van ser un llast pels jugadors de Pedro Martínez.

El partit començava amb molta igualtat i alternances al marcador. El joc interior manresà, liderat per Kravish, Magarity i Vaulet, contrastava amb el desencert des del triple (0 de 5 en aquest parcial). Els israelians agafarien la davantera a l’enfrontament i, amb una cistella des del 6,75 final, agafaven un coixí de 5 punts al final del quart.

Els visitants iniciaven el segon període seguint portant la iniciativa. La defensa del conjunt de Stefanos Dedas dificultava molt els atacs manresans, que veien com Vaulet i Dani Pérez eren els únics anotadors en els primers 9 minuts d’aquest segon tram. Tot i el poc encert de cara a cistella del conjunt d’Israel, el BAXI Manresa no trobava la manera de donar-li la volta al resultat. Els errors locals se succeïen i el Holon ho aprofitava per anar obrint escletxa a poc a poc. Una cistella final de Vaulet apropava als manresans, que enfilaven vestuaris amb un desavantatge de 5 punts.

Els israelians sortien endollats del descans i, de la mà d’un inspirat Cline, ampliaven la diferència fins als 15 punts. Els homes de Pedro Martínez veien com el ferro escopia una vegada i una altra els seus llançaments, i el tècnic es veia obligat a demanar temps mort per revertir la situació. Tot i l’intent per canviar la dinàmica del partit, l’UNET Holon continuava anotant amb certa facilitat i aconseguien una màxima diferència de 20 punts. Vaulet encadenava 4 punts que iniciaven una tímida reacció manresana. A 30 segons per acabar el tercer parcial arribaria el primer triple dels manresans (portaven fins aleshores 0 de 17), obra de Nelson i que deixava als locals 14 punts a sota a un quart per acabar.

Nelson inaugurava el darrer acte com acabava el tercer, amb una cistella de 3. La precipitació per reduir la diferència passava factura als manresans, que veien com els visitants anotaven dos triples seguits per tornar a posar terra pel mig. El BAXI Manresa, més sòlid en defensa, s’aprofitava dels tirs lliures per aconseguir rebaixar a 10 la distància. La inspiració de Nelson arribava just a temps, amb dos encerts exteriors consecutius i deixar als seus a només 4 punts. Una cistella de Dani Pérez posava el matx en un puny de 2 punts i un nou final d’infart. En els últims segons, l’UNET Holon errava el seu llançament per sentenciar i a la darrera possessió se la jugaria Dani Pérez, que en una situació forçada no trobava cistella. Derrota final dels manresans que hauran d’esperar per certificar la classificació per la següent fase de la Basketball Champions League.