Derrota de coratge del BAXI Manresa davant el líder

Els manresans van portar al límit el Real Madrid, líder de la competició, en un duel que es va decidir a l'últim minut. Thomasson, amb 15 punts, va ser la referència en l'atac bagenc.

Dimarts 4 de Gener de 2022 a les 23:37

87 BAXI Manresa I Dani Pérez 8, Thomasson 15, Valtonen 7, Moneke 7 i Sima 13; Francisco 8, Dani Garcia, Rafa Martínez 6, Bako 13, Vaulet 2 i Maye 8.

92 Real Madrid I Williams-Goss 11, Causeur 10, Hanga 4, Yabusele 12 i Tavares 19; Randolph, Heurtel 8, Rudy Fernández 15, Abalde, Poirier 6, Llull 7 i Taylor.

Parcials: 19-16, 19-24, 30-28, 19-24

Com havia passat l'any passat, el BAXI Manresa va tenir a l'abast la proesa de guanyar el totpoderós Real Madrid fins el darrer minut, però va tornar a sortir creu (87-92). La igualtat va ser la tònica de l'enfrontament. Tots dos conjunts van tenir uns màxims avantatges de 7 punts, a més de portar el marcador a favor 17 minuts cadascú. L'efectivitat dels blancs en els darrers compassos va desequilibrar la balança.

Els vermells van fer un bon inici i van clavar un primer parcial de 9-2. Tot seguit, els madridistes van reaccionar i van empatar amb un parcial de 0-7, però entre Maye, Bako i Sima van fer que els locals tanquessin el primer quart amb tres punts de renda (19-16).

En el segon hi va haver igualtat inicial, abans que els blancs s'escapessin de set punts quan faltaven tres minuts pel descans (28-35), fet que va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort. Posteriorment, els bagencs van acostar-se en l'electrònic gràcies a dos triples de Maye i van arribar a la mitja part amb només dos punts de desavantatge (38-40).

Tornant dels vestidors, els manresans van dur el control del marcador, però sempre amb distàncies curtes, sense poder obrir forat. El tercer quart es va acabar amb empat a 68, i per tant tot s'havia de decidir en els deu darrers minuts.

En aquests, l'intercanvi de cistelles continuava i, tot i anar per davant, el BAXI Manresa no aconseguia escapar-se de més de 5 punts (80-75, min 34). Un parcial de 0-5 dels madrilenys a manca de tres minuts del final els servia per donar la volta al marcador. Els manresans no van tirar la tovallola en cap moment, però els visitants certificaven la victòria des del tir lliure.

Els bagencs hauran d'oblidar la derrota ràpidament, ja que el proper dijous 6 de gener tornen a jugar al Nou Congost, en aquest cas contra l'Hapoel Jerusalem (12:30). Aquest partit servirà per tancar la primera fase de la BCL, que els manresans ja han acabat com a líders de grup.