El BAXI Manresa torna a la Copa 18 anys després

Els manresans van certificar la classificació per la Copa del Rei derrotant l'Obradoiro per 104-84, amb un Moneke excels (32 punts, 12 rebots i 39 de valoració).

Dijous 20 de Gener de 2022 a les 00:19

104 BAXI Manresa I Dani Pérez 9, Thomasson 19, Valtonen 10, Moneke 32 i Sima 2; Francisco 8, Dani Garcia 3, Steinbergs, Rafa Martínez 4, Bako 7, Vaulet 4, Maye 6.

84 Monbus Obradoiro I Hobbs 3, Robertson 15, Scrubb 14, Ellenson 12 i Birutis 9; Vicedo, Okouo 8, Zurbriggen 5, Oliver, Beliauskas 6, Muñoz 7 i Suárez 5.

Parcials: 29-28, 25-28, 21-17, 29-11

El BAXI Manresa va aconseguir la seva plaça a la Copa del Rei de Granada després de guanyar a l'Obradoiro (104-84). Els locals van portar la davantera durant gran part de l'enfrontament, tot i que els gallecs no llençaven la tovallola i tornaven a igualar. Un gran Moneke, amb triple doble inclòs (32 punts, 12 rebots i 10 faltes rebudes) i un +18 a l'últim parcial van ser les claus per la victòria bagenca.

El duel es va iniciar amb molta igualtat entre els dos equips, que anaven alternant lideratges en el marcador. Els vermells, com ja és habitual, imprimien un alt ritme de joc, però uns gallecs encertats en el llançament el van poder aguantar per tancar el primer quart amb només un punt de desavantatge (29-28).

En el segon la tònica va ser similar, amb els atacs imposant-se clarament a les defenses. Els locals van obtenir una màxima renda de nou punts a meitat del període, però uns visitants que mantenien l'efectivitat en el tir van reaccionar per arribar al descans amb dos punts de diferència (54-56).

En la segona meitat, els homes de Pedro Martínez van fer una millor sortida i van clavar un parcial inicial de 14-3, però, tal i com va passar en el quart anterior, l'Obradoiro va replicar amb un 0-9 i va capgirar l'electrònic. No obstant, van ser els manresans qui van tancar el tercer període amb dos punts de renda (75-73).

En els deu darrers minuts, els manresans van prémer l'accelerador, com al partit contra el Gran Canaria, i van anar obrint escletxa davant la desesperació dels visitants. Un gran parcial de 29-11 va servir per assegurar el triomf i la classificació per la Copa del Rei de Granada.

Això no s'atura, i el proper dissabte a les 18:00 el BAXI Manresa acabarà una primera volta de somni a la pista del MoraBanc Andorra.