Amb el Congost així, això no es podia perdre!

El BAXI Manresa supera el Valencia Basket, amb Robinson i Harding com a destacats, en un ambient espectacular que va ser clau per fer un pas important cap a la salvació i tancar de la millor manera les celebracions dels 25 anys de la Lliga del TDK.

Diumenge 7 de Maig de 2023 a les 22:34

87 BAXI Manresa I Dani Pérez 6, Harding 18, Jou 13, Robinson 22 i Geben 7; Badio 19, Waczynski, Dani Garcia, Steinbergs, Olumuyiwa i Vaulet 2

82 Valencia Basket I Jones 16, Radebaugh 10, Claver, Webb 23 i Dubljevic 6; Puerto 3, Pradilla 4, Evans 13, Alexander 4, Hermannsson 3 i Rivero

Parcials: 22-23, 22-13, 23-21, 20-25

El BAXI Manresa va mantenir la seva fortalesa al Nou Congost i va aconseguir una nova victòria, la desena de la temporada, en aquesta ocasió davant el Valencia Basket, en un partit que va dominar des del principi i que va saber tancar en uns instants finals en què el rival va acostar-se perillosament en el marcador (87-82). Amb aquest triomf els bagencs fan un pas molt important cap a la permanència i tanquen de la millor manera possible les celebracions dels 25 anys de la Lliga de l'aleshores TDK Manresa.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van iniciar millor el partit, van dominar el seu potent rival i van obtenir una màxima diferència de nou punts (22-13). No obstant, els valencians van reaccionar anotant deu punts consecutius per tancar el primer quart per davant en el marcador (22-23).

El segon va començar amb una mala notícia pels vermells: la lesió d'un Waczynski que es va fer mal al genoll i va haver de sortir amb ajuda de la pista. Aquest fet no va afectar massa els locals, que van tornar a obrir forat en l'electrònic i van arribar al descans amb vuit punts de renda (44-36).

En la segona meitat el joc va ser molt anivellat, i això va afavorir clarament uns manresans que mantenien sense massa problemes un marge important. Al final del tercer quart, els bagencs tenien el matx molt ben encarat (67-57).

En els deu darrers minuts els visitants no van donar el partit per perdut en cap moment i van pressionar de valent els vermells fins els últims instants. Això no va sorgir efecte, ja que els locals no es van posar nerviosos i van tancar un dia de celebracions amb la desena victòria del curs i la salvació més a prop.