El BAXI Manresa assalta el Palau Blaugrana en un derbi d'infart

Els bagencs van ser capaços de tòrcer el Barça per primer cop a casa aquesta temporada.Vuitè triomf del curs gràcies a un tir lliure de Dani García, que va fer vibrar els centenars d'aficionats presents a una pista en la qual cap visitant havia guanyat aquesta temporada.

Dimecres 13 de Desembre de 2023 a les 22:54

82 Barça I Satoransky 10, Laprovittola 12, Kalinic 8, Parker 10 i Vesely 2; Da Silva 7, Paulí, Brizuela 17, Hernangómez 8, Nnaji, Jokubaitis 5 i Parra 3

83 BAXI Manresa I Taylor 10, Badio 2, Sagnia 11, Robinson 12 i Steinbergs 15; Travanté 6, Dani García 11, Valtonen 7, Geben 7 i Oriola 2

Parcials: 14-24, 22-15, 24-26, 22-18

El BAXI Manresa la va fer grossa: va ser el primer equip en guanyar al Palau Blaugrana aquesta temporada (82-83). Després de dominar durant molts minuts i resistir l'embrazida final del poderós Barça, un tir lliure anotat per Dani García i els errors posteriors de Laprovittola i Vesely van fer que els bagencs sumessin la vuitena victòria de la temporada i trenquessin una ratxa de tretze victòries consecutives dels culers a la seva pista.

Després d'uns primers instants amb intercanvi de cistelles, uns visitants molt intensos en defensa i encertats en el triple (en van anotar cinc durant el primer quart) van ser capaços de clavar un parcial de 4-16 per tancar el període inicial amb deu punts de marge (14-24).

En el segon, una bona defensa i un triple de Sagnia van situar tretze punts de renda, però llavors els blaugrana van anotar nou punts seguits i van obligar Pedro Martínez a aturar el partit. Tot i la pressió dels culers, els manresans no es van posar nerviosos i van arribar al descans per davant (36-39).

En la segona meitat el joc va ser molt anivellat, i els bagencs van saber respondre els atacs d'un rival que tenia en Satoransky i Laprovittola els seus millors homes. Un triple convertit per Steinbergs situava el 60-65 al final del tercer quart i, per tant, tot per decidir.

En els deu darrers minuts els locals van capgirar el marcador i van arribar als instants finals amb avantatges mínims davant uns manresans que no deixaven de creure en les seves possibilitats i que acabarien tenint premi. Un tir lliure anotat per Dani García situava el 82-83 quan faltaven quatre segons pel final. En l'última jugada, Laprovittola i Vesely erraven i els aficionats bagencs presents al Palau Blaugrana esclataven d'alegria.

Dissabte a les 18:00 el BAXI Manresa tornarà a jugar davant la seva afició, en la visita d'un complicat rival, el Lenovo Tenerife, al Nou Congost.