El BAXI Manresa mostra competitivitat a la pista d'un líder enratxat

Uns bagencs molt combatius van arribar amb possibilitats als darrers minuts davant un Baskonia que va exhibir novament els seus recursos ofensius.

Diumenge 9 de Abril de 2023 a les 22:35

107 Cazoo Baskonia I Heidegger 22, Howard 5, Raieste 5, Díez 9 i Enoch 14; Marinkovic 9, Thompson 6, Kotsar 4, Costello 15, Giedraitis 9 i Kurucs 9

92 BAXI Manresa I Dani Pérez 8, Harding 24, Sagnia 4, Robinson 14 i Geben 10; Badio 10, Waczynski 2, Jou 3, Dani Garcia 4, Steinbergs 3, Olumuyiwa 2 i Vaulet 8

Parcials: 27-23, 26-23, 29-25, 25-21

El BAXI Manresa va mostrar novament una imatge de lluita i competitivitat en una de les pistes més complicades de la Lliga Endesa, la d'un Cazoo Baskonia que va tornar a exhibir els molts recursos ofensius de què disposa per sumar un triomf que els situa com a líders en solitari de la competició 14 anys després (107-92). El conjunt dirigit per Pedro Martínez es va mantenir a prop del seu rival fins els últims instants, quan els vitorians van sentenciar.

Després d'un intercanvi de cistelles inicial, uns visitants liderats per Harding van agafar sis punts de distància (11-17). Joan Peñarroya demanava temps mort i el seu equip va reaccionar per capgirar el marcador i arribar al final del primer quart amb quatre punts de renda (27-23).

En el segon els bascos feien mal en el rebot ofensiu i assolien una màxima diferència d'onze punts (38-27). No obstant, els manresans van reaccionar i es van situar a un sol punt (43-42), però el conjunt de Vitòria no abaixava el ritme anotador i va aconseguir un marge de set punts al descans (53-46).

Tornant dels vestidors els bagencs seguien lluitant davant el seu poderós rival i tornaven a acostar-se en l'electrònic (61-60), però no aconseguien capgirar-lo. Els locals seguien exhibint la seva capacitat ofensiva i tancaven el tercer quart amb el matx ben encarrilat (82-71).

En els deu darrers minuts els visitants continuaven intentant retallar diferències, però al davant tenien un Baskonia que es mostrava molt sòlid i encertat i que no els va donar cap possibilitat d'arribar al final de partit amb opcions de disputar una victòria que es va quedar a Vitòria.

Dimecres a partir de les 20:45 el Nou Congost acollirà el segon partit de l'eliminatòria de quarts de final de la Basketball Champions League entre el BAXI Manresa i el Lenovo Tenerife.