El BAXI Manresa tanca un exitós 2023 guanyant el derbi contra el Joventut

Els bagencs van trencar el partit al 3Q i van fer gaudir un Congost ple per sumar la 9a victòria. Robinson, García i Badio, els més destacats. Balanç 2023: 18 v i 15 d.

Divendres 29 de Desembre de 2023 a les 23:19

102 BAXI Manresa I Dani Pérez 7, Badio 20, Sagnia 7, Robinson 26 i Geben 2; Travanté 2, Dani García 12, Taylor 11, Steinbergs 9, Valtonen i Oriola 6

89 Joventut Badalona I Feliz 6, Andrews 19, Busquets 3, Cook 7 i Tomic 19; Kraag 7, Ribas 13, Brodziansky 6, Rodríguez 3 i Ruzic 6

Parcials: 21-23, 24-20, 34-18, 23-28

El BAXI Manresa va tancar de la millor manera un exitós 2023: amb una clara victòria, la novena de la temporada, en el derbi contra el Joventut Badalona i amb un Nou Congost que presentava un gran aspecte. Després d'una primera part amb alternatives, els bagencs van trencar el partit al tercer quart i van mantenir a ratlla el rival als darrers minuts. Entre la segona volta de la temporada passada i la primera de l'actual Lliga Endesa, el balanç de l'equip és de 18 victòries i 15 derrotes.

En els primers instants els vermells van dominar el marcador, però els verd-i-negres no van trigar a reaccionar i, amb un gran encert des del triple, van situar-se vuit punts per sobre (12-20). Tot seguit, els homes de Pedro Martínez van apujar el nivell defensiu i van tancar el primer quart només dos punts per sota en l'electrònic (21-23).

En el segon la tònica va ser molt similar al període anterior. A l'inici uns locals afinats des de la llarga distància van capgirar el marcador, després els visitants van anotar nou punts consecutius (vuit d'ells de Ribas) i finalment els manresans van reaccionar al tram final i van arribar al descans per davant gràcies a un parcial de 11-3 (45-43).

En la segona meitat els bagencs van fer una gran sortida, amb Badio com a líder, i van clavar un parcial de 24-8 per obrir un forat de fins a divuit punts, una diferència que van poder mantenir al final del tercer quart (79-61). A més, tant Feliz (una tècnica i una antiesportiva) com Ribas (dues tècniques) van ser desqualificats. Per tant, partit molt de cara pels vermells.

En els deu darrers minuts el Joventut va anotar cinc punts seguits, però els manresans no es van deixar intimidar, van mantenir a ratlla el rival en tot moment i van fer gaudir de valent un Congost ple de gom a gom. Com a cirereta, un Robinson aclamat per l'afició va anotar el punt número 100.

El BAXI Manresa obrirà el 2024 amb el darrer partit de la primera volta de la Lliga Endesa, que serà a la complicada pista del Surne Bilbao Basket el proper diumenge 7 de gener a partir de les 12:30.