Un bon BAXI Manresa es veu superat per la ratxa final de l'Unicaja

Els bagencs van dominar durant els tres primers quarts, però en el darrer van topar amb uns malaguenys molt encertats des del triple (7 de 9).

Dimecres 3 de Maig de 2023 a les 22:11

97 Unicaja I Perry 13, Kalinoski 17, Barreiro, Ejim 9 i Sima 6; Osetkowski 13, Carter 8, Djedovic 11, Thomas 11, Saint-Supery i Kravish 9

88 BAXI Manresa I Dani Pérez 9, Harding 20, Jou 3, Robinson 9 i Geben 10; Badio 9, Waczynski 11, Dani Garcia 3, Steinbergs 2, Sagnia, Olumuyiwa 2 i Vaulet 10

Parcials: 21-22, 16-21, 28-19, 32-26

El BAXI Manresa va mostrar novament una versió molt competitiva en una de les pistes més complicades de la Lliga Endesa, la de l'Unicaja, però no va ser suficent per sumar un nou triomf (97-88). Els bagencs van portar la iniciativa en els tres primers períodes, però als deu últims minuts van acabar cedint davant uns andalusos que van clavar set dels seus darrers nou triples.

L'inici del partit es va caracteritzar per un ritme de joc alt i una gran intensitat per part dels dos equips. Després d'uns primers instants d'intercanvi de cistelles, uns visitants liderats per Harding es van fer amb el control de l'electrònic i van obtenir una màxima diferència de set punts (8-15). Posteriorment els locals van reaccionar i van tancar el primer quart amb només un punt de desavantatge (21-22).

En el segon el joc no perdia velocitat i els vermells seguien manant en el marcador, però sense poder obrir forat. A la mitja part de l'enfrontament, els manresans mostraven una gran versió i dominaven per sis punts a la complicada pista del conjunt malagueny (37-43).

Tornant dels vestidors els andalusos van millorar en l'aspecte ofensiu, però els bagencs van ser capaços de resistir i mantenir-se per davant. En els últims instants del tercer quart els visitants van tenir problemes en atac i l'Unicaja ho va aprofitar per entrar als deu darrers minuts amb tres punts de renda (65-62).

En aquests els vermells van seguir competint, però es van topar amb un rival molt entonat, especialment des de la llarga distància. Els locals van anotar fins a set triples en aquest període final, i els tres últims van acabar amb les aspiracions de victòria dels bagencs.

Diumenge a partir de les 20:00 el BAXI Manresa tornarà a jugar al Nou Congost, en aquesta ocasió davant un rival complicat, un Valencia Basket que enguany ha disputat l'Eurolliga. Serà una jornada especial, en la qual s'homenatjarà l'equip del Bàsquet Manresa que es va proclamar campió de lliga l'any 1998.