Un orgullós BAXI Manresa perd un primer partit ajustat a Tenerife

Els bagencs van dominar gran part de la primera meitat i van fer patir fins el final el Lenovo Tenerife, que va estar encertat en els moments finals i no va donar opció a un lluitador conjunt manresà.

Dimecres 5 de Abril de 2023 a les 23:17

91 Lenovo Tenerife I Huertas 13, Salin 16, Cook 6, Doornekamp 5 i Shermadini 18; Rodríguez, Fitipaldo 16, Diagne, Abromaitis 11, Bolmaro i Guerra 6

84 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Harding 21, Sagnia, Robinson 15 i Geben 6; Badio 8, Waczynski 12, Jou 4, Dani Garcia 2, Steinbergs 3, Olumuyiwa 5 i Vaulet 3

Parcials: 20-27, 26-13, 23-18, 22-26

El BAXI Manresa va mostrar-se molt competitiu en el primer partit de l'eliminatòria de quarts de final de la Basketball Champions League i va posar en problemes fins els darrers minuts al Lenovo Tenerife, el vigent campió i un dels grans favorits al títol (91-84). En la primera part els bagencs van anar la majoria del temps per davant en el marcador, i en la segona no es van rendir davant la reacció local i es van situar a dos punts en els darrers sis minuts.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van sortir millor que el seu rival i ràpidament van agafar una renda d'onze punts, fet que va obligar el tècnic local a aturar el partit (4-15). Tot i que els illencs van reaccionar i es van situar a només quatre punts, els visitants van tornar a obrir forat en un final de primer quart en el qual es va lesionar Bolmaro (20-27).

En el segon els manresans van tornar a ampliar la renda fins els onze punts (23-34), però tot seguit els canaris van apujar el nivell defensiu, i això els va permetre capgirar l'electrònic i arribar a la mitja part de l'enfrontament amb sis punts de marge (46-40).

Tornant dels vestidors els locals van fer un millor inici i van agafar avantatges al voltant dels deu punts, que van saber mantenir durant tot el tercer quart. Es va entrar als deu darrers minuts amb un marcador de 69-58, que deixava el Tenerife amb el partit molt ben encarat.

No obstant, els bagencs no es van rendir i van aconseguir situar-se a només dos punts amb poc menys de sis minuts per jugar-se (72-70). Van mostrar molt orgull i un gran esperit de lluita, però no va ser suficient davant el vigent campió de la competició, que va haver de mostrar una molt bona versió de joc per mantenir-se per davant i endur-se el primer punt de l'eliminatòria.

Diumenge a partir de les 20:00 el BAXI Manresa tindrà un desplaçament molt complicat a la Lliga Endesa, ja que visitarà la difícil pista d'un dels tres colíders de la competició, un Cazoo Baskonia en ratxa.